IndyCar

Indycar: Bourdais indrukwekkend naar de zege in St. Petersburg(kort)

Oud Champcar-kampioen Sebastien Bourdais schreef de Indycar-seizoensopener in St. Petersburg op indrukwekkende wijze op zijn naam. Vanaf een laatste startplek pakte de Dale Coyne Racing-rijder zijn eerste seizoenszege.

Tekst Willem J. Staat
Foto Indycar

2017 Bourdais
2017 Bourdais in volle concentratie tijdens de warm up.


Bourdais indrukwekkend naar de zege in St. Petersburg
Een aantal vroege neutralisaties in de wedstrijd speelde het team van Dale Coyne Racing volledig in de kaart. Sebastien Bourdais en teamgenoot Ed Jones wisten hiervan te profiteren. Een pile-up in de openingsronde zorgde al voor de nodige commotie. . Graham Rahal, Charlie Kimball, Carlos Munoz, Mikhail Aleshin and Helio Castroneves moesten al vroeg naar binnen.

Penske-coureur Will Power nam direct de leiding met James Hinchcliffe en Scott Dixon in zijn kielzog. In de 15e ronde moest Power voor een ongeplande stop naar binnen. Daarbij reed de Australiër over een luchtslang en kreeg vervolgens daarvoor een penalty opgelegd. Out of sequence speelde hij verder in de wedstrijd geen rol van betekenis meer. Bovendien moest Power vervolgens ook nog eens erg brandstofbesparend rijden. Tien ronden na dit incident reden Mikhail Aleshin en Tony Kanaan tegen elkaar aan. Beiden konden hun weg vervolgen maar zorgden wel voor veel Kevlar delen op de baan.

Na de herstart nam regerend kampioen Simon Pagenaud de leiding maar in de 37e ronde nam Sebastien Bourdais definitief de kop over. In de slotfase wist Pagenaud het gat met Bourdais nog iets te dichten maar kwam gewoon te kort. Scott Dixon eindigde als derde, gevolgd door Ryan Hunter Reay en Takuma Sato. Door een ultra langzame pitstop verloor Sato zijn derde plek die overigens "under investigation"" is.(later meer)

Uitslag
1. Sebastien Bourdais Dallara Honda 110 ronden
2. Simon Pagenaud Dallara Chevrolet 110 ronden
3. Scott Dixon Dallara Honda 110 ronden
4. Ryan Hunter Reay Dallara Honda 110 ronden
5. Takuma Sato Dallara Honda 110 ronden
6. Helio Castroneves Dallara Chevrolet 110 ronden
7. Marco Andretti Dallara Honda 110 ronden
8. Josef Newgarden Dallara Chevrolet 110 ronden
9. James Hinchcliffe Dallara Honda 110 ronden
10.Ed Jones Dallara Honda 110 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet