GT

GT: Frijns, Schothorst en Dontje van start in Blancpain GT Series

17-01 BAC Team WRT

Carlo van Dam is niet langer de enige bevestigde Nederlandse rijder in de Blancpain GT Series. Belgian Audi Club Team WRT en HTP Motorsport bevestigden deze week in totaal drie Nederlanders voor het door SRO georganiseerde kampioenschap: Robin Frijns, Pieter Schothorst en Indy Dontje.


Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)
Foto's: PR

Belgian Audi Club Team WRT was op donderdag het eerste team dat deze week Nederlandse rijder bevestigde. Renault Sport Trophy kampioen Pieter Schothorst keert terug bij het team van Vincent Vosse, nadat hij in 2015 ook al voor het team uitkwam in de Blancpain Endurance Series. Destijds reed Schothorst met Sacha Bottemanne en Max Koebolt, dit jaar rijdt hij samen met de Brit Jake Dennis, de Formula Renault 2.0 NEC kampioen van 2012.

Robin Frijns komt ook weer voor Belgian Audi Club Team WRT in actie. De Limburger krijgt in zijn derde jaar bij WRT Stuart Leonard als teamgenoot in zowel de Blancpain GT Series Sprint Cup als de Endurance Cup. In de Endurance Cup zal Jake Dennis de derde rijder op de Audi met startnummer 17 worden. Frijns zal vanwege zijn Formule E-verplichtingen op Misano, Silverstone en Spa worden vervangen door DTM-rijder Jamie Green.

dontje-launch

HTP Motorsport presenteerde op vrijdag onder andere Indy Dontje. De 24-jarige Dontje zal met de geel-groene MANN-FILTER Mercedes-AMG GT3 in de ADAC GT Masters en de Blancpain GT Series Endurance Cup actief zijn. Patrick Assenheimer en Kenneth Heyer worden de teamgenoten van Dontje in de Blancpain GT Series. Marvin Kirchhöfer wordt Dontje's teamgenoot in de ADAC GT Masters.

Belgian Audi Club Team WRT presenteerde overigens sowieso een ijzersterke line-up, met namen als Marcel Fässler, Bénoît Tréluyer, Will Stevens, Nathanaël Berthon, Stéphane Richelmi, Christopher Mies, Markus Winkelhock en regerend Blancpain Sprint Cup kampioen Enzo Ide. Indy Dontje en zijn teamgenoten zijn dus, net als de rest van de Blancpain-rijders, gewaarschuwd.

 

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet