Formule 2

GP2: Kampioenschap komend seizoen verder als Formule 2

 SLA4917

Het is nu officieel: de GP2 Series gaat vanaf dit jaar door het leven als Formule 2. De organisatie maakte dat vanavond bekend.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: GP2 Series

Zoals enkele weken geleden al werd voorspeld door AUTOSPORT.NL, is toch voor 2017 de kogel door de kerk gegaan. Met de overname door Liberty Media van de commerciële rechten van de Formule 1 – en daarmee ook GP2 en GP3, voorheen ook eigendom van Bernie Ecclestone – kwam er een versnelling in de gesprekken tussen alle betrokkenen: de FIA, de teams, GP2/GP3 Series en de nieuwe rechtenhouder.

GP2 maakt nu bekend dat zijn belangrijkste kampioenschap dit jaar al wordt omgedoopt tot FIA Formule 2, vooruitlopend op de eerste collectieve test, die er al snel aankomt. Het is de meest voor de handliggende naamswijziging, aangezien er geen ander kampioenschap is dat op de titel aanspraak kan maken. Het wordt een stuk lastiger om GP3 en F3 op één lijn te krijgen. Niet alle partijen hebben er daar een belang bij om dat al in 2018 te laten gebeuren.

Reacties

    • 2
    • 0
     
    Willem J. Staat 10 maart 2017 00:24

    Zo de FIA is na 32 wakker geschoten. Ze hadden het beter F2 kunnen houden zoals het was, maar zelfs bij de heren achter de groene tafel komt het verstand met de jaren kennelijk.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet