Belcar

Belcar: Belcar 10 Hours of Zolder Kenneth Heyer steelt de show

Het team van GS Motorsport heeft met een Porsche 996 Cup GT3 in een uitermate boeiende wedstrijd de Belcar 10 Hours op haar naam geschreven. De titel in de Belcar Endurance Cup ging aan de combinatie Raus-Raus-van Rompuy met een Porsche 996 GT3, terwijl de combinatie Brinkmann/Jakobs met hun BMW M3 de titelkansen in het laatste uur door mechanische pech uit hun handen zage verdwijnen.

tekst Willem J. Staat

 Start 10 Uurswedstrijd

De Belcar 10 Hours startte onder vrij natte omstandigheden, maar het droogde snel op. Foto: Willem J. Staat.

Boeiend slot Belcar Endurance Cup
De Belcar Endurance Cup, oftewel de voormalige Zolder Touring Cup maakte dit seizoen eveneens voor het eerst deel uit van het Belcar totaalpakket. De 10 Uurswedstrijd daarentegen bleef zijn eigen karakter behouden. Autosport.nl hoorde dat deze wedstrijd in 2007 mogelijk over een A-status kan beschikken, waardoor er geen geluidsbeperkingen van toepassing zijn. De slotwedstrijd van de Belcar Endurance Cup hing door allerlei geluidsperikelen bijna aan een zijden draadje, maar men kreeg de beschikking over de nodige vergunningen.

 Jeuris/Vetters

De Porsche van Jeuris/Vetters domineerde de openingsfase. Foto: Willem J. Staat.

De Porsche 996 van Ronald Vetters/Wim Jeuris behaalde met 1.52.270 de pole, nadat de uiterst snelle Clio van de combinatie Alain Bader, Pierre Yves Rosoux en Benoit Galand op een vrijwel natte baan lange tijd de snelste waren. Zij kwalificeerden zich uiteindelijk als zevende. Menno Kuus, die samen Francois Bouillon, en Sebastien Ubueda eveneens met een Clio in de gastklasse uitkwam had minder geluk. Doordat de transponder niet werkte moest het team als 45e en laatste vertrekken. Marc Goossens, die door titelkandidaten Danny en Guido Werkcx als derde man was ingehuurd om de titel veilig te stellen kwalificeerde zich als achtste. De BMW van Nick van der Valk(NL)/Tim Joosen/Christophe Pampel deed het met een verrassende zesde kwalificatietijd uitstekend. Het team van GS Motorsport dat een "gast" -wedstrijd reed kwalificeerde zich als dertiende op de grid.De Mercedes CLK 500 van Ron Marchal en Wim Coekelberghs kwalificeert zich als elfde, maar door een crash in de openingsfase zou Ron Marchal niet meer aan rijden toe komen.

Direct bij de start nam de Porsche van Vetters/Jeuris de leiding en zou die op een snel opdrogende baan enige tijd weten vast te houden. De Clio van Bader-Rosoux-Galand zorgt voor voldoende spektakel door het tempo van de Porsches bij te houden. Niet verwonderlijk dat zij later met technische problemen definitief moeten opgeven. De GS-Porsche heeft intussen langzaam aansluiting bij de koplopers gevonden, maar wordt door een "drive-through" nog een keer teruggeworpen. Dan besluit men definitief tot de aanval over te gaan.

 Heyer

Prachtige slotjacht van Kenneth Heyer in de eindfase van de wedstrijd. Foto: Willem J. Staat
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet