Racing Shows

Racing shows: Autosalon Genève 2017

IMG 3772
Tot en met volgende week zondag zijn de hallen van het Palexpo in Genève gevuld met het nieuwste op autogebied

Als de dagen langer worden, de sneeuw in de dalen gesmolten is en de beroemde fontein 'Jet d'eau' in het meer van Genève weer in werking wordt gesteld, dan is het tijd voor de jaarlijkse Autosalon van Genève. Het is de enige grote autobeurs in Europa die ieder jaar gehouden wordt, en hoewel de status van grote autobeurzen wereldwijd minder lijkt te worden, behoudt Genève toch nog steeds zijn prominente positie. Anders dan bijvoorbeeld afgelopen najaar in Parijs, of komend najaar in Frankfurt, zijn in Genève wel alle merken vertegenwoordigd en tref je er alle mensen die in de branche van belang zijn. Ook de autosport komt er traditioneel niet tekort, en dan zijn er nog allerlei interessante concept-cars en supersportwagens. Reden genoeg dus voor een bezoek aan de West-Zwitserse stad aan het Lac Léman, zodat we al een dag voordat de show morgen voor publiek opengaat, op AUTOSPORT.NL een uitgebreide impressie kunnen presenteren.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: René de Boer en Bob van der Wolff

IMG 3632

Uitgebreid kijken, erin zitten en volop mogelijkheden tot vergelijking op loopafstand. Dat is nog steeds de kracht van een autobeurs en daar kan geen virtuele presentatie tegenop.

IMG 3633

Toyota had heel wat autosport op de stand zoals deze Hilux, waarmee Nasser Al-Attiyah uitkwam in de Dakar-rally...

IMG 3634

de Toyota TS050 Hybrid uit het FIA WEC van vorig jaar (met spectaculair rallybeeld van een Celica op de achtergrond)...

IMG 3635

...en natuurlijk de Yaris WRC, waarmee Jari-Matti Latvala al bij pas het tweede WK-optreden van het team, tijdens de rally van Zweden, de overwinning behaalde.

IMG 3642

Daar is Citroën met de C3 WRC nog ver vandaan: in Monte Carlo miste de auto nog betrouwbaarheid en Kris Meeke raakte zowel in Monte Carlo als in Zweden met de C3 van het parcours. Hij klaagt regelmatig over het rijgedrag en als er komend weekeinde in Mexico (weer) niet gescoord wordt, dan heeft sportbaas Yves Matton langzaam een probleem.

IMG 3647

Gisteren konden we al het nieuws melden dat onze landgenoot Stef Dusseldorp deel uitmaakt van het gerenommeerde Falken-team voor de VLN en de 24-uursrace op de Nürburgring-Nordschleife. De BMW M6 GT3 in de blauwgroene kleurstelling van het bandenmerk is prominent te zien in Genève.

IMG 3650

En inderdaad, de naam van Stef Dusseldorp staat erop.

IMG 3628

Van een heel ander kaliber: Formula Student-auto's.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet