Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Racing Shows

Racing shows: Autosalon Genève 2017

IMG 3726

Tweevoudig wereldkampioen Emerson Fittipaldi verbond zijn naam aan een door Pininfarina ontworpen sportwagen voor het Gran Turismo-computerspel.

IMG 3717

40 kg lichter, 640 pk sterk en met gewijzigde aerodynamica, inclusief een achtervleugel: de Lamborghini Huracán Performante.

IMG 3741

Opvallende portierconstructie bij de sportwagen van het Zweedse Koenigsegg.

IMG 3750

Rondom het Nederlandse Spyker was het sinds de Salon van Genève van vorig jaar wat stil geworden, maar na de onthulling van de Preliator een jaar geleden werd nu de open versie getoond.

IMG 3765

Tevens meldde Spyker-CEO Victor Muller dat het al genoemde Koenigsegg voortaan de motoren voor Spyker levert. "Dat is een echte 'game-changer', want voor het eerst kunnen we nu een 'bespoke' motor in een 'bespoke' auto leveren", aldus Muller. Raceplannen zijn er voorlopig niet: "We hebben eerst nog een paar andere prioriteiten."

IMG 3735

Nadat vorig jaar iedereen zich erover verbaasde dat de nieuwe Alpine nog niet in Genève te zien was, terwijl die kort daarvoor al wel was gepresenteerd, is de auto in zijn definitieve vorm dit jaar een van de grote attracties tijdens de show.

IMG 3710
Porsche presenteert de nieuwe 911 GT3, die op verzoek van vele liefhebbers ook weer met handmatige schakeling leverbaar is.

IMG 3708

En dat ook Porsche steeds meer niches invult, bewijst het merk wel met deze Panamera Sport Turismo. Niemand neemt bij Porsche natuurlijk het woord 'stationwagen' in de mond, hoewel het dat strikt genomen wel is.

IMG 3731

En als je denkt dat je alles wel zo'n beetje gezien hebt, komt Mansory met een motorkap met natuursteen-look. Het is weer eens wat anders...
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet