DNRT

Groeten vanaf de Final 4 op Zandvoort

pim van riet

De duidelijk afgetrainde Pim van Riet had het naar zijn zin op Zandvoort. De ervaren coureur werd samen met Dennis de Borst winterkampioen in hun Seat Leon TCR. Van Riet stapt dit seizoen overal in waar hij voor wordt gevraagd. "Ik beleef er nog zoveel plezier aan dat ik ook weer ga karten. Ik begeleid mijn zoon Lorenzo in het Europees Kampioenschap en ga zelf ook weer meedoen in het NK Chrono bij de 125 cc schakelkarts. Deze klasse is bestemd voor rijders van 32 jaar en ouder met een maximaal gewicht van kart en bestuurder van 175 kilo. Ben dus flink aan het trainen om ervaring op te doen en om op het juiste gewicht te komen. Heb bijna mijn doel bereikt. Als ik ergens aan begin ga ik meteen voor de top."

WEK Final-4 25 of 52

In de pitsbox spraken we met de altijd aanwezige Jaap Knap. De vader van de snelle Simon vertelde ons dat zijn zoon en teamgenoot Rob Severs dit komende seizoen een stap terug gaan doen. "Simon heeft eigenlijk alles bereikt. In de top meegereden in diverse kampioenschappen en zelfs wedstrijden gewonnen. Hij hoeft zich niet meer te bewijzen. En laten we eerlijk zijn, het is zonder sponsoring niet meer te betalen. Wij wonnen enkele jaren geleden races met DB Motorsport als privéteam. Dat is nu niet meer mogelijk. GT3 wordt nu beheerst door importeurs en beroepscoureurs. Wij konden rijden met steun van sponsoren. Maar ik kan toch moeilijk 100 gasten meenemen naar het Franse Pau. Ik denk met weemoed terug aan meerdere keren racen op Zandvoort en 1 of 2 uitstapjes naar andere circuits. Toen konden wij onze gasten optimaal begeleiden en kregen zij waar voor hun geld."

Rob Severs, die aandachtig meeluistert, mengt zich in het gesprek. ""Wij rijden geen internationale GT4 meer, maar wel lange afstandsraces van de DNRT. Ekris BMW heeft de twee auto's van vorig jaar verkocht en bouwt nu één wagen op voor Ricardo van der Ende en een betalende rijder. We hebben ons programma moeten aanpassen. Zo zijn er inmiddels een drietal endurancewedstrijden over 8, 10 en 12 uur ingepland. Het lange afstandsracen bevalt ons heel erg . Tijdens een endurance wedstrijd heb je gewoon veel meer rijtijd, leer je veel en maak je een hoop mee. Het is veel leuker en relaxter. Bovendien is het heel gezellig met het team. We gaan ook nog bekijken of we in september weer gaan deelnemen aan de 24 uur van Barcelona. Dat is vorig jaar heel lekker gegaan. We hebben destijds in onze klasse een fraaie derde plek behaald. Dat smaakt naar meer."

autosport.nl

Autosport.nl gaat dit seizoen zijn 20ste jaar in. Remco Scheelings, Gerrie Hoekstra en Marco Antheunisse waren zaterdag bij de Final 4 aanwezig. "We gaan er weer een mooi jaar van maken", aldus Gerrie. "Eigenlijk willen we ons team uitbreiden. Enthousiaste jonge schrijvers kunnen altijd contact met mij zoeken."

hoge-hakken

Hoge hakken echte liefde

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet