DNRT

DNRT: Raceplannen met Mitsubishi Colt

Automotive Systems zette tijdens de Zandvoort 500 twee Mitsubishi’s Colt Turbo in. Een van de auto’s reed op ethanol.

Tekst: Roy van der Laan

De twee Colts werden bemand door Boy Zentveldt en Dirk Wagner en de equipe Melvin de Groot – Erik Post. “Het zijn twee nagenoeg identieke auto’s”, aldus Boy Zentveldt. “Het enige verschil is dat de ene op benzine rijdt en de andere op ethanol.”
Automotive Systems heeft de auto’s in samenwerking met Mitsubishi Europa ontwikkeld. De basis is een Colt Turbo, die onder meer is voorzien van een sequentiële zesbak. De motor is bijna standaard. De Mitsubishi Colt CZT Bio-Cup Edition is 203 pk sterk en weegt 985 kg.

Finish halen

De deelname aan de Zandvoort 500 had als voornaamste doel ervaring opdoen en de finish halen. Dat laatste lukte deels; De Groot en Post eindigden als 25ste algemeen, Zentveldt en Wagner moesten na 51 ronden de strijd staken.
Het is de bedoeling dat er in één of meerdere Europese landen een merkencup rond de auto wordt opgezet. Zentveldt: “De Mitsubishi-importeurs in onder meer Spanje en Engeland zijn geïnteresseerd in racen met de ethanol-auto.”

Upgrade-kit

Leuk voor de racefan: binnenkort levert de Mitsubishi-dealer een upgrade kit voor de Colt CZT, geïnspireerd op de Cup-auto. Het betreft onder meer 17 inch banden en wielen, een spoilerset, een aangepaste achteras en sportievere Sachs schokdempers.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet