Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: Alfa Romeo bevestigt interesse in Supercars!

Alfa Romeo heeft interesse getoond in het Australische Supercarkampioenschap. Dit werd tijdens het Clipsal 500 weekend in Adelaide door de baas van Fiat Chrysler Automobiles Australia bevestigd.

Alfa Romeo De Fiat Group lijkt serieus geïnteresseerd te zijn in een Supercar programma. De foto toont een DTM Render. Maar dit lijkt zo goed als uitgesloten. Alfa Romeo lijkt serieus geïnteresseerd te zijn in een Supercarprogramma vanaf 2019. Wie had dat gedacht?


Tekst Willem J. Staat
Foto LP Design

Alfa Romeo bevestigt interesse in Supercars
Steve Zanlunghi, de Australische baas van Fiat Chrysler Automobiles verklaarde aan de vooravond van de Clipsal 500 dat het Supercarkampioenschap een prachtige aanleiding is om de nieuwe 375kW Giulia QV sports sedan te promoten. Zeker als het hoofdkantoor in Turijn daarvoor het licht kan zetten. Interessant is dat Fiat Chrysler Automobiles Australia(FCAA) gedurende lange tijd in beeld was als leverancier van de safetycar. Uiterlijk viel de keuze op de Porsche Cayenne.

Vorig jaar verklaarde Zanlungi dat Alfa allerlei mogelijkheden bestudeerde want bij het DNA van het merk past. Naast Alfa zou Kia eveneens belangstelling getoond hebben. Ook betrokkenheid bij een nationaal GT4 kampioenschap Down Under behoort tot de mogelijkheden. Zanlunghi was daar niet echt enthousiast over. De Supercars lijken bij het merk te passen. Zeker als het een goede Return in Investment is. "Als dit voldoende verkoopmogelijkheden voor ons gaat opleveren gaan we het zeker doen!" verklaarde Zanlunghi. Mocht Alfa daadwerkelijk in de Supercars instappen dan moeten de liefhebbers van het merk met het klaverblad nog even geduld hebben. De ontwikkeling van een dergelijk programma neemt ongeveer twee jaar in beslag. Binnen het Fiat Chrysler concern lijkt er weinig interesse voor een WTCC of DTM programma te bestaan maar de Supercars lijken een interessante optie voor het merk te zijn. Voor een Europese fabrikant zijn de Supercars geen gemakkelijke projecten. Zowel Volvo als Mercedes moesten de afgelopen twee jaar om diverse redenen de stekker uit hun projecten trekken.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet