GT

GT: SRO en Super GT organisatie slaan handen ineen voor Suzuka 10H

YamashitaRatel

De Intercontinental GT Challenge (IGTC) lijkt aan de vooravond te staan van een wedstrijd in Japan. SRO, Super GT organisator GTA en Mobilityland Co. Ltd, de eigenaar van Suzuka, maakten vanochtend bekend dat eind augustus 2018 de Summer Endurance Suzuka 10 Hours zal gaan plaatsvinden. De bekendmaking betekent ook dat de GT500 klasse uit het Japanse Super GT kampioenschap volgend jaar geen langeafstandsrace op Suzuka zal rijden. Formeel is de wedstrijd nog geen onderdeel van het IGTC, maar gezien de ambities van Stephane Ratel lijkt dit slechts een kwestie van tijd.

Foto: SRO
Tekst: Marcel ten Caat (Twitter: @marceltencaat)

Het is voor het eerst dat de GT3 auto's het op het hoogste niveau op zullen nemen tegen de Japanse GT300 machines, waarvoor SRO ook de Balance of Performance regelt. Het is tevens voor het eerst sinds 1998 (FIA GT) dat SRO een langeafstandsrace op Suzuka (mede-)organiseert. Tussen 1999 en 2005 telde de race voor geen enkel kampioenschap mee, daarna werd de race onderdeel van het Super GT kampioenschap. Vanaf 2018 zullen de GT500 auto's echter niet meer worden toegelaten en dus zal de race dit jaar voor het laatst als Suzuka 1000km worden verreden.

Mobilityland Co. Ltd. voorzitter Susumu Yamashita is erg te spreken over het feit dat juist Suzuka is gekozen als de plek waar alle GT series van de wereld samen zullen komen. "We zijn er trots op om in augustus 2018 als Suzuka gastheer te zijn van dit nieuwe project. Wij zijn vastbesloten om samen met de hele regio het evenement, het publiek, de deelnemers en iedereen die bij dit veelbelovende project is betrokken, te ondersteunen."

SRO baas Stephane Ratel, zelf aanwezig bij de presentatie, bevestigde dat. "Ik ben erg blij om hier op Suzuka te zijn om de 47e Summer Endurance Suzuka 10 Hours officieel te onthullen. SRO staat volledig achter dit nieuwe project van Mobilityland. We zijn op een legendarisch circuit dat in zowel Europa als Azië hoog staat aangeschreven. Het is daardoor een zeer geschikte locatie om een wereldwijde GT-race te organiseren."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet