Formula Renault 2.0

Inschrijvingen lopen binnen voor Formula Renault 2.0 NEC

2017 NEC Press 9

De inschrijvingen voor de Formula Renault 2.0 Northern European Cup lopen binnen voor het raceseizoen dat midden april van start gaat. Ook dit jaar zal de voor Renault ondersteunde serie één van de beste junioren startvelden in Europa hebben.

Tekst: aangeleverd bericht
Foto's: PR

2017 NEC Press 5
Gilles Magnus

Het Franse R-Ace GP heeft vier inschrijvingen bevestigd, met nog een vijfde wellicht in aantocht. Daaronder twee Franse rijders: Charles Milesi komt rechtstreeks uit de karting, terwijl Théo Coicaud meermaals het podium beklom in het Franse F4 kampioenschap. Derde rijder is Michael Benyahia, die ook het podium in de Franse F4 serie mocht betreden. Daarnaast demonstreerde hij de FIA Formula E racewagen in zijn thuisland Marokko tijdens een recente demo van het kampioenschap in Marakech. Vierde rijder wordt, de vice-kampioen van de Franse F4 serie, Gilles Magnus, die België zal vertegenwoordigen.

De Poolse rijder Bartek Mirecki doet weer mee met zijn door de familie gerunde, BM Motorsport team. Deze jonge rijder liet vorig jaar al goede resultaten zien en zal voor zijn eerste podia - en overwinningen - gaan in het seizoen 2017.

2017 NEC Press 8
Laurents Hörr

Een andere rijder die voor het tweede seizoen meedoet is de Duitse rijder Laurents Hörr met het team van Dutt Motorsport. Hörr zal niet het hele seizoen alleen zijn, aangezien Dutt Motorsport een tweede racewagen zal inzetten op een aantal races met een jonge Duitse ster in karting die het team zal aanvullen.

Ook het bekende Britse Fortec Motorsport is weer van plan meerdere racewagens mee te laten doen en diverse teams, die meedoen aan de Formula Renault Eurocup, zullen bij een aantal van de races, zoals Monza, Assen en de elkaar opvolgende races in Nürburgring en Hockenheim aantreden. Verder wordt een deel van de rijders van de VdeV Formula Renault serie verwacht bij met name de race in Spa en hun 'thuisrace' op het circuit van Paul-Ricard.

2017 NEC Press 7

Met nog enige tijd te gaan tot de start, wijzen de signalen er op dat de Formula Renault 2.0 NEC opnieuw de 'place to be' zal zijn voor ambitieuze jonge rijders in Europa, die aspiraties hebben om op een dag in de Formule 1 te rijden.

Jurgen Evers, Formula Renault 2.0 NEC Series coördinator: "Ik ben zeer verheugd om al zoveel in-schrijvingen te zien en we verwachten er nog meer in de komende weken. De rijders en teams weten dat het niveau altijd hoog is en dat onze kalender een van de beste is op dit niveau. Ik zie er naar uit onze vaste teams en de nieuwkomers te verwelkomen op onze paddock. Het ziet er naar uit dat dit weer een uitstekend seizoen gaat worden."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet