NASCAR

NASCAR: Daytona 500 ratings. Danica Patrick kritisch over wedstrijdsegmenten

Voor Ford Performance werd het met een dubbeloverwinning van het merk een uitstekend weekend. Ryan Blaney eindigde als tweede achter winnaar Kurt Busch. De TV ratings vertoonden een stijgende lijn. Danica Patrick was uitermate kritisch over de invoering van de wedstrijdsegmenten.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR/Ford

2017 Busch
Prachtige zege van Kurt Busch in de Daytona 500. Vijftig jaar na Mario Andretti alweer een Ford overwinning.


Daytona 500 ratings. Danica Patrick kritisch over wedstrijdsegmenten
De invoering van de nieuwe wedstrijdsegmenten heeft ervoor gezorgd dat de TV ratings ruim 7% hoger lagen dan in 2016, maar waren nog steeds 7.3% lager dan in 2015. In 2013 kelderden de ratings enorm naar beneden. De stijging van de ratings geeft NASCAR hoop dat men met de invoering van de wedstrijdsegmenten de juiste weg is ingeslagen. Danica Patrick, die bij een crash betrokken was er in ieder geval erg kritisch over.

Crash Patrick
Danica Patrick heeft voorlopig weinig op met de nieuwe reglementen.

Zij noemde dit soort situaties verraderlijk. "De segmenten dragen tot dit soort situaties bij en daarom gaan mensen in bepaalde situaties pushen waardoor het gehele veld in elkaar schuift" Ook met de nieuwe vijf minuten tijdslimiet betreffende de reparatietijden heeft zij weinig op. "Vandaag heb ik op de superspeedway genoten, alhoewel ik er mee opgegroeid ben, om juist hier niet van te houden. Zeker omdat je volgens de speedway wetten vaak crasht. Maar dit is wel de gemakkelijkste crash vandaag die ik ooit gehad heb. De fans zullen het wel mooi gevonden hebben. En als je niet finisht moet je naar het medical center. Als het nieuwe wedstrijdprotocol er niet geweest was, was ik er nooit naar toe gegaan. Vind het eigenlijk een beetje teveel dit."

1D0A1628
Een evolutie van de Ford GT viel eveneens op Daytona te bewonderen.

Daytona Ford statistieken
Binnen een periode van negen jaar betekende dit de vijfde Ford-overwinning tijdens de Daytona 500. Tiny Lund behaalde in 1963 de eerste voor de Wood Brothers. Tevens was het vijftig jaar geleden dat allrounder Mario Andretti zijn eerste en enige Daytona 500 overwinning behaalde. Voor winnaar Kurt Busch betekende het zijn 29e Sprint Cup overwinning waarvan maar liefst vijftien met Ford. In totaal behaalde de Ford Fusion 80 Sprint Cup-overwinningen.Aan de vooravond van de Daytona 500 werd tevens een nieuwe lichtere versie van de Ford GT gepresenteerd, die overigens geheel aan de wensen van de klanten aangepast kan worden.

1967 mario andretti daytona 500 victory lane
Vijftig jaar geleden behaalde Mario Andretti de zege in de Daytona 500. Toen zonder wedstrijdsegmenten..

Ford overwinningen Daytona 500
1963 – Tiny Lund (Wood Brothers)
1965 – Fred Lorenzen (Holman-Moody)
1967 – Mario Andretti (Holman-Moody)
1969 – LeeRoy Yarbrough (Junior Johnson)
1978 – Bobby Allison (Bud Moore)
1985 – Bill Elliott (Harry Melling)
1987 – Bill Elliott (Harry Melling)
1992 – Davey Allison (Robert Yates)
1996 – Dale Jarrett (Robert Yates)
2000 – Dale Jarrett (Robert Yates)
2009 – Matt Kenseth (Jack Roush)
2011 – Trevor Bayne (Wood Brothers)
2012 – Matt Kenseth (Jack Roush)
2015 – Joey Logano (Roger Penske)
2017 – Kurt Busch (Stewart-Haas)

Reacties

    • 1
    • 0
     
    Dirk 01 maart 2017 09:53

    Uiteindelijk wél een verdiende winnaar voor een ex-kampioen, daarnaast twee talenten die nét te kort kwamen (Blaney en Elliott). Eerste helft van de race was vrij saai, daarna kwam het los.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet