Racing Shows

Retro: Op bezoek bij de Race Retro in Stoneleigh en de Historic Motorsport International show in Londen

Voor de die-hard historische raceliefhebber is het al jaren een uitje in de koude lange wintermaanden: Race Retro in Stoneleigh, UK. En het was weer de moeite waard, hoewel de toegangsprijs met 26 pond wel aan de hoge kant is. Dat hadden ze bij de nog jonge London Classic Car Show ook gezien, en dus besloot men daar één hal om te dopen in Historic Motorsport International. Daarmee gingen ze rechtstreeks de confrontatie aan met Race Retro, in hetzelfde weekend ook nog eens. Toegangsprijs 8,5 pond, een stuk aangenamer dus.

Tekst en foto's: Jan-Bart Broertjes

RR1

Toch is Race Retro bij ons de winnaar, en wel hierom. Echte oude raceonderdelen, aangeboden door de man of vrouw die ze hoogstpersoonlijk van zijn oude racer heeft afgeschroefd.

RR2

Tijdens Race Retro komen auto's als deze Escort in actie op de Live Rally Stage; in Londen is er alleen een suf binnenbaantje, met als motto: veel gas maar weinig gang.

RR3

Classic Team Lotus had weer eens wat van de zolder gehaald – deze ex-Jim Clark Lotus type 33 gaat uiteraard gerestaureerd worden.

RR4

Blijft fantastisch om naar te kijken: de Tyrrell P34 zeswieler.

RR5

En wat te denken van de unieke door Luigi Colani vormgegeven Eiffelland March F1?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet