GT

GT: Nicky Catsburg ook samen met Zweedse prins in Zweeds GT-kampioenschap

170227 WTCC Volvo Bernadotte
De Volvo S60 Polestar mag dit seizoen in het Zweeds GT-kampioenschap rijden

Er was wat verwarring over de vierde man die naast WTCC-coureurs Thed Björk, Nicky Catsburg en Nestor Girolami op de door Volvo verspreide teamfoto stond afgebeeld, maar een telefoontje naar perswoordvoerder Johan Meissner bracht uitkomst: het gaat om prins Carl Philip Bernadotte, die voor Polestar Cyan Racing in het komende seizoen uitkomt in het Zweeds GT-kampioenschap. Omdat in de lange-afstandswedstrijden van die serie een rijderswissel verplicht is, zullen afwisselend de Volvo-WTCC-rijders als teamgenoten van de Zweedse prins in actie komen. Dat betekent dat ook Nicky Catsburg tenminste eenmaal met een Volvo S60 Polestar in de GTA-klasse van het Zweeds GT-kampioenschap zal uitkomen, zo verklaarde de Polestar-zegsman tegenover AUTOSPORT.NL.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: PR

Het Zweeds GT-kampioenschap bestaat uit vijf weekeinden die samen met het Scandinavian Touring Car Championship gehouden worden, waarvan in ieder geval vier evenementen op de Zweedse circuits van Knutstorp, Falkeberg, Anderstorp en Mantorp Park. Dit jaar wordt in het STCC voor het eerst met toerwagens volgens TCR-reglement gereden, maar er bestond in Zweden volop interesse om de tot dusver gebruikte Super 2000-auto's ook nog tijdens deze evenementen in actie te laten komen. Die mogelijkheid werd nu gecreëerd door de voormalige STCC-auto's in de GTA-klasse van het Zweeds GT-kampioenschap toe te laten, waarmee Volvo dus nog steeds een platform heeft om in eigen land te kunnen racen. Tijdens welk Zweeds GT-evenement Nicky Catsburg samen met de Zweedse prins in actie zal komen, is nog niet bekend.

170227 WTCC Bernadotte 2
Niet alleen in Nederland hebben we racende prinsen, in Zweden kan prins Carl Philip Bernadotte het ook

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Racing-Fan 27 februari 2017 20:30

  STCC gebruikt sinds 2013 Solution-F chassis met Nissan V6 motor. 2012 was laatste jaar van S2000.

  • 1
  • 0
   
  René de Boer 27 februari 2017 21:57

  OK, dan had ik dat mis. Dank voor de oplettendheid!

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet