TCR International

TCR nieuws: Mika Morien en Willem Meijer op CPZ in actie met nieuwe Audi RS 3 LMS

stuk tv 2017 169

Bas Koeten Racing kwam deze week voor de eerste keer in actie met de nieuwe Audi RS 3 LMS TCR. Voor de opnames van het Nederlandse StukTV – 1,3 miljoen volgers via YouTube – deed Bas Koeten Racing voor de rollout op Circuit Park Zandvoort een beroep op Mika Morien, de jonge Nederlandse kampioen in de Citybug Cup.

Tekst: Aangeleverde berichten
Fotografie: PR

stuk tv 2017 189

Vervolgens mocht Willem Meijer, die vorig seizoen zijn debuut in TCR maakte tijdens de finale van TCR Benelux op Circuit Jules Tacheny de Mettet, ook kennismaken met de Audi RS 3 LMS TCR. Deze nieuwe TCR-auto zal wellicht een hoofdrolspeler worden in TCR Benelux 2017.

stuk tv 2017 361

Certainty Audi
Certainty Racing gaat zijn nieuwe Audi RS3 LMS inzetten in de TCR Germany. De 17-jarige Simon Reicher, vorig seizoen actief in de Renault Clio Cup Central Europe, zal de Audi van Dillon Koster besturen. De Oostenrijker heeft de TCR Audi onlangs op Circuit Park Zandvoort kunnen testen. Reicher: "Het is indrukwekkend om te zien hoe hard je dankzij de 330 Pk door de bocht kunt met de Audi. Na twee dagen testen op Zandvoort kijk ik enorm uit naar komend seizoen."

simon-reicher

Bas Koeten Racing
Het is voor Bas Koeten Racing een drukke tijd, want in de aanloop naar het nieuwe raceseizoen heeft het team het TCR wagenpark bijna geheel vernieuwd. Een mix van SEAT Leon TCR en Audi RS 3 TCR auto's zal in 2017 te zien in diverse sprint en endurance kampioenschappen.

IMG 5992

24 uur series
In de 24h Series is Bas Koeten Racing al sinds het prille begin in 2006 een vaste waarde. In de tussentijd werkte het team ruim 40 lange-afstandsraces af. De afgelopen jaren was de SEAT Leon het gekozen wapen, eerst de Supercopa en later de Cup Racer. Bas Koeten: "Met de introductie van de TCR-divisie in de 24h Series en 24h Touring Car Endurance Series heeft organisator Creventic een zeer interessante klasse neergezet. De TCR-divisie staat voor snelle, gelijkwaardige toerwagens die in het algemeen klassement regelmatig voor een stunt zorgen. Bovendien is er een gunstige verhouding tussen prestaties, kosten en betrouwbaarheid."

FullSizeRender5

Mondriaan SEAT
In het nieuwe seizoen heeft het team van Bas Koeten Racing al meerdere evenementen op de kalender staan met twee splinternieuwe SEAT Leon TCR auto's. De eerste auto is van het inmiddels bekende NKPP Racing team dat elk jaar met een bijzonder ontwerp komt. Dit jaar is gekozen voor een Mondriaan-ontwerp, een 'piece of art'. De tweede auto wordt ingezet met een nieuwe Deense bezetting. Naast deze twee nieuwe SEAT Leon TCR auto's heeft Bas Koeten Racing als één van de eerste teams twee Audi RS 3 LMS TCR auto's tot haar beschikking. Jelle Koeten: "Tijdens enkele evenementen hebben we nog plaatsen beschikbaar op onze Audi RS 3 LMS TCR en SEAT Leon TCR, dus geïnteresseerde rijders kunnen altijd contact met ons opnemen. Als team hebben we reeds bewezen over de juiste ervaring, mensen en materialen te beschikken om voor het hoogste podium te knokken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet