TCR Series

TCR: Carlo van Dam wordt - met vertraging - de laatste kampioen van 2016

170226 TCR Thailand Carlo van Dam
Op het stratencircuit van Bangsean won Carlo van Dam de TCR Thailand-titel 2016

Het kalenderjaar 2017 is alweer bijna twee maanden oud, maar we kunnen alsnog een kampioenstitel uit 2016 voor een Nederlandse coureur toevoegen aan de internationale lijst van collega Willem J. Staat: tijdens de finale op het stratencircuit van Bangsean won Carlo van Dam met een SEAT Leon van het Singha Racing Team de titel in het eerste seizoen van de TCR Thailand. De reden dat dit pas eind februari gebeurde, lag in het feit dat de finale maar liefst vijf maanden werd uitgesteld vanwege de nationale rouwperiode die in Thailand van kracht was na het overlijden van koning Bhumibol. De beslissing in de titelstrijd was spannend, want voorafgaand aan de tweede en laatste race van het weekeinde had Van Dam een gelijk aantal punten als zijn voornaamste concurrent Jack Lemvard in de Vattana-SEAT. In de beslissende race eindigde Lemvard voor Van Dam, maar de schrapresultaten brachten toch de beslissing in het voordeel van onze landgenoot, die morgen zijn 31e verjaardag viert.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

In de eerste wedstrijd klom Van Dam op van de vierde plaats op de grid naar de tweede plaats aan de finish, achter de winnaar Kantadhee Kusiri in de Billionaire Boys Racing-Honda Civic TCR. Dat was voor Van Dam genoeg om in de titelstrijd met Lemvard op gelijke hoogte te komen. Kusri won vervolgens ook de tweede race, met omgekeerde startvolgorde, na eerst Van Dam in de vijfde ronde en toen Lemvard in de zesde ronde te hebben ingehaald. Zoals gemeld brachten de schrapresultaten de beslissing in het voordeel van Carlo van Dam, die in de eindstand een voorsprong van zeven punten op Lemvard heeft. Het seizoen 2017 van de TCR Thailand-serie start begin mei op het circuit van Buriram.

Reacties

    • 1
    • 0
     
    peter kraaijeveld 26 februari 2017 23:03

    En dat heeft-ie toch maar mooi weer voor elkaar. Van vele (internationale) markten thuis, die Carlo van Dam. Rijdt hij ook weer op de Nürburgring tijdens de 24 uur?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet