Formule 1

Formule 1: Haas presenteert zijn nieuwe VF-17

haas-vf-17-2

Beelden van de nieuwe VF-17 waren gisteren al uitgelekt tijdens de '100km-filmdag' van Team Haas, maar de Amerikanen presenteerden vandaag dan echt de auto waarmee Romain Grosjean en Kevin Magnussen in 2017 een stap vooruit willen doen in het wereldkampioenschap F1.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Haas F1 Team

De VF-17 oogt in kleur anders dan zijn voorganger uit 2016 – meer grijs – maar volgt voor de rest de trend die de andere teams deze week al hadden gezet. De vin kent bij Haas wellicht het creatiefste kleurenschema, maar die kleuren kunnen niet verhullen dat de auto erg op de Ferrari lijkt.

Haas kent een technisch partnership met Ferrari, maar enkele ontwerpkenmerken komen wel erg overeen. Dat geldt met name voor de aerodynamica rond de bargeboards, waar Ferrari en Haas hebben gekozen voor twee minivleugeltjes die aan de zijkant van de cockpitrand zijn gemonteerd. Ook zien we Ferrari's extreme taillering onder de sidepods terug bij de VF-17.

haas-vf-17

De vorm van de vin op de airbox wijkt wel af van de keuze van Ferrari én de meeste andere teams: bij Haas loopt de vin niet vanaf het uiteinde recht naar beneden, maar is er een ronde uitsparing gelaten. Daarmee gaat Haas tussen Mercedes en de rest in zitten, want Mercedes koos als enige voor een vrij minimale vin.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet