Formule 1

Formule 1: Red Bull maakt er gelukkig gewoon RB13 van

redbull-rb13

Voor sommigen is 13 een ongeluksgetal, maar niet voor Red Bull Racing – zo impliceerde het team bij de onthulling van de RB13, de auto waarmee Max Verstappen en Daniel Ricciardo het F1-seizoen 2017 ingaan.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Red Bull Racing

Red Bull was het laatste team uit de almachtige top-drie die zijn auto presenteerde in de aanloop naar de eerste collectieve F1-test die morgen op het circuit van Barcelona begint. Met de typeaanduiding RB13 liet Red Bull dat het niet doet aan bijgeloof, zoals sommige eerdere constructeurs, zoals Tyrrell en Ligier, die het nummer 13 oversloegen in hun nummerreeks. Ook Williams en McLaren hadden overigens een auto met 13 in de typeaanduiding: FW13 en MP4-13.

Wel gelooft Red Bull in het kunnen van het aerodynamische team rondom Adrian Newey, dat met de nadruk die het nieuwe reglement op 'aero' legt Red Bull mogelijk weer een stapje dichter bij Mercedes kan brengen.

Red Bull koos niet voor een fysieke presentatie, maar deed het vanmiddag af met een online-video. De neuslijn 'knakt' scherper dan bij de sierlijkere RB12, maar van de complexere aerodynamica is weinig te zeggen. Red Bull laat op dat vlak duidelijk nog niet het achterste van zijn tong zien. De auto behoudt de matte kleur van 2016, waarbij nieuwe brandstof- en smeermiddelenpartner ExxonMobil met zijn merken Esso en Mobil1 een prominente plaats heeft gekregen op de voor- en achtervleugel. Ook Citrix is een nieuwe sponsor.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet