Formule 1

Formule 1: Williams toont FW40 nu echt aan de wereld

williams-fw40-2

Na de teaser van vorige week (een computeranimatie) heeft Williams nu de eerste 'echte' beelden vrijgegeven van zijn nieuwe F1-auto. De FW40 gaat mee in de trends die de afgelopen week op de andere auto's zijn waargenomen: een enorme vin op de airbox, taps toelopende staanders van de achtervleugel en een zeer strak getailleerd bodywork rond de krachtbron.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Williams Martini Racing

De foto's van de FW40 laten wel wat verschillen zien ten opzichte van de computeranimatie, maar Williams laat ook op deze foto's nog niet zien wat het met zijn bargeboards van plan is. Ferrari toonde gisteren bij de lancering van de SF70H juist op dat gebied heel wat complexe aerodynamische oplossingen.

williams-fw40

Williams noemt de auto van 2017 de FW40 omdat het 40 jaar geleden is dat Frank Williams samen met Patrick Head opnieuw begon en Williams Grand Prix Engineering oprichtte. In 1976 had hij Frank Williams Racing Cars verkocht aan de Canadese multimiljonair Walter Wolf. Het team slaat daarom de typeaanduiding FW39 over.

Alleen Red Bull, Toro Rosso en Haas moeten nu hun nieuwe auto's nog presenteren. Maandag gaat op het circuit van Barcelona de eerste collectieve F1-test van start.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet