Diversen

Div: Kaz Grala wint Truckseries Crash Festival op Daytona

De 18-jarige Kaz Grala hield het hoofd koel in een wedstrijd van de Campingworld Truckseries waar de crashes van begin tot einde welig tierden. De Lamborghini GT-rijder behaalde zijn allereerste NASCAR-zege en is voorlopig de jongste coureur die een NASCAR-wedstrijd op zijn naam wist te schrijven. Het crashfestival begon met een crash in de tweede wedstrijdronde en eindigde met een crashfinish. Christopher Bell zorgde voor een wedstrijdscenario waar de Hollywood scriptschrijvers trots op zouden zijn...

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Christopher Bell
Je verzint het niet, na een luchtreis in de pits, binnen de vijf minuten gerepareerd, en vervolgens nog een keer crashen, maar wel eindigen. Christopher Bell zorgde voor een spectaculair wedstrijdscenario.


Kaz Grala wint NASCAR Truckseries Festival op Daytona
De wedstrijd begon al met een spectaculaire crash in de tweede ronde toen Christopher Bell voor het tweede achtereenvolgende jaar de twijfelachtige eer had om een luchtreis te maken. Bell kwam op vier wielen terecht en wist zijn wedstrijd gewoon te vervolgen. Bij de herstart bevond Bell zich in 17e positie. 29 ronden voor het einde was Bell wederom bij een crash betrokken, maar kwam toch nog als achtste over de streep.

Sauter kop
De Trucks zorgen voor spektakel.....

Kaz Grala, de jongste polewinner in de NASCAR-geschiedenis, hield in het zicht van de finish het hoofd koel en behaalde zijn allereerste overwinning. Grala: "Ik dacht er geen moment aan om van het gas af te gaan. Ging iets naar beneden en heb gewoon mijn ogen maar eventjes dichtgedaan. Gelukkig werkte dit voor mij, maar het is wel erg surrealistisch." Grala komt ook in een aantal Amerikaanse GT-wedstrijden met een Lamborghini uit.

Crash
Toen ging het fout...Matt Crafton, de favoriet voor de eindzege, ging in het zicht van de finish in de fout en maakte daarbij een onfortuinlijke luchtreis, maar kon op eigen kracht richting ambulance stappen. Crafton bleef ongedeerd.

Uitslag
1. Kaz Grala Chevrolet 100 ronden
2. Austin Wayne Self Toyota 100 ronden
3. Chris Briscoe Ford 100 ronden
4. John H Nemecheck Chevrolet 100 ronden
5. Joe Nemecheck Chevrolet 100 ronden
6. Regan Smith Ford 100 ronden
7. Scott Lagasse Chevrolet 100 ronden
8. Christopher Bell Toyota 100 ronden
9. J.J Yeley Toyota 100 ronden
10. Myatt Snider Toyota 100 ronden

Krala
Winnaar Kaz Grala heeft twee ambities. NASCAR en GT racen.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet