Formule 1

Formule 1: McLaren toont nieuwe MCL32 in Woking

mclaren-mcl32-2

Kort na de onthulling van de nieuwe Ferrari trok vanochtend ook McLaren het doek van zijn F1-auto voor 2017. Er kwam een oranje auto tevoorschijn die in kleur herinnert aan de eerste jaren onder het bewind van Bruce McLaren zelf, over wie een film in de maak is. Ook de typeaanduiding MCL32 toont aan dat de nieuwe leiding breekt met het tijdperk-Ron Dennis.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: McLaren Honda

De MCL32 werd gepresenteerd tijdens een bijeenkomst op het McLaren Technology Centre in Woking, in bijzijn van coureurs Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne. Met de keuze voor oranje wil de nieuwe directeur Zak Brown het imago van McLaren fris elan geven. Het zijaanzicht van de auto wordt gedomineerd door de kleur zwart, waarin nog altijd geen hoofdsponsor zichtbaar is.

mclaren-mcl32

Met de MCL32 hoopt McLaren een stap verder naar voren te zetten in de rangorde van F1-teams. In het debuutjaar met motorleverancier Honda eindigde het roemruchte team op een bedroevende negende plaats in het constructeurskampioenschap, om in 2016 als zesde te eindigen.

McLaren heeft deels zijn hoop gevestigd op het complete herontwerp van de krachtbron van Honda. Het chassis van 2016 was volgens het team al een van de betere in het veld.

Reacties

  • 1
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 februari 2017 14:59

  Heeft iets weg van de oude Virgin

  • 1
  • 1
   
  Anonieme gebruiker 24 februari 2017 16:42

  Wat een verschrikkelijke auto's allemaal. Lelijke vin, veel te complexe voorvleugel. Te lang, verhoudingen zijn zoek. F1 schiet zichzelf in de voet!

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 24 februari 2017 16:49

  Wielbasis is inderdaad te lang, en die lelijke T vleugel vlak voor de achtervleugel die sommige teams hebben ziet er ook niet uit. Maar verder vind ik de auto`s wel een stuk mooier. Die voorvleugel ziet er technisch gewoon mooi uit. Ook de slanke achterkant, met breede wielen is wel gaaf om te zien. Alleen de wielbasis moet wat korter. Hierdoor wordt de auto ook moeilijker te besturen, en dat is wat we willen zien.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet