Formule 1

Formule 1: Ferrari kiest voor online-onthulling van SF70H

ferrari-sf70h-3

Ferrari heeft vanochtend met een online-presentatie zijn F1-auto van 2017 onthuld. Dat gebeurde vanaf Fiorano, waar de auto later vandaag zijn 100 'filmkilometers' gaat afleggen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Scuderia Ferrari

Coureurs Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen waren samen met teambaas Maurizio Arrivabene aanwezig bij de onthulling. Waar deze drie een constante factor zijn ten opzichte van 2016, daar trad ook Matteo Binotto voor het eerst op de voorgrond. De Italiaan werd vanuit de motorenafdeling gepromoveerd naar de positie van technisch directeur, om daar James Allison te vervangen. Die was gisteren voor het eerst te zien in Mercedes-tenue.

ferrari-sf70h

Zoals de eigenzinnige traditie is in Maranello, koos Ferrari opnieuw voor een typeaanduiding die afwijkt van die van zijn voorganger. SF70H heet de auto die intern als project 668 door het leven gaat.

ferrari-sf70h-2

Na de keuze voor veel 'seventies-wit' in 2016 is nu het rood weer volledig terug op de auto. De neus heeft erg veel weg van die van de SF16-H, waarmee Ferrari minder met de traditie breekt dan andere teams die hun auto voor 2017 onthulden. Op de airbox-vin en de gekromde verticale delen van de achtervleugel – tot nu toe op elke nieuwe auto te zien – lijkt de SF70H, aan de buitenkant althans, ook niet zo radicaal te breken met de auto van 2016. Een nadere blik op de achterkant rond het 'colafles'-gedeelte laat echter wel zien dat Ferrari daar nog meer dan de andere constructeurs voor een zeer getailleerde lijn heeft gekozen, om de luchtstroom naar de diffuser en de achtervleugel te optimaliseren.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet