IndyCar

Indycar: Indycar-coureur James Hinchcliffe en DTM rijder Robert Wickens wisselen auto’s

Na jarenlange onderlinge discussies tussen de Canadezen James Hinchcliffe en Robert Wickens gaat het dan eindelijk toch gebeuren. Indy 500 Polesitter HInchcliffe en meervoudig DTM winnaar Robert Wickens wisselen de komende weken van gereedschap.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

Wickens Hinch
Wickens naar Indycar en Hinchcliffe naar DTM. Het zou zo maar kunnen.......

Indycar-coureur James Hinchcliffe en DTM rijder Robert Wickens wisselen auto's
DTM-coureur Robert Wickens maakt op 28 februari a.s op Sebring International Raceway voor de eerste maal kennis met de Dallara Honda Indycar van Schmidt Peterson Motorsports. Hinchcliffe zal op 17 maart a.s. op het circuit van Vallelunga voor de eerste maal met een DTM bolide kennismaken.

James Hinchliffe: "Hierover hebben Robert en ik het erg vaak gehad, maar we waren er echt niet zeker van of dit echt ooit zou gaan gebeuren. Beiden hebben wij belangstelling voor elkaars kampioenschappen. En we bleven er maar over praten. Wij hebben gewoon besloten om het te proberen en met verschillende partijen hierover gesproken. Verrassend genoeg werkte het nog ook.Eigenlijk is het een nogal "cool" verhaal. Twee jochies uit Ontario die met de go-karts opgroeiden en nu al jaren lang professioneel coureur zijn. Prachtig om dit met elkaar te kunnen delen."

In de laatste vijf jaar behaalde Robert Wickens in de DTM vijf overwinningen en de 27-jarige rijder uit Toronto eindigde in 2016 als vierde in het kampioenschap. Ook dit jaar komt de Canadees voor HWA uit.

Robert Wickens: "James en ik zijn al jaren goede vrienden en het wisselen van auto is iets dat al jaren op onze planning stond. Andere coureurs hebben in het verleden tussen F1 en NASCAR ook gedaan(Montoya/Gordon red.) en beiden dachten wij dat het "cool" zou zijn om dit met DTM en Indycar te doen. Het was niet echt gemakkelijk om dit te plannen en om het ook nog eens uit te voeren. Maar de puzzel paste in elkaar en hier zijn we dan."

Zowel Wickens als Hinchcliffe volgden bijna dezelfde route naar de top. Beiden kwamen in de BMW Formule Junior. A1GP en Champcar Atlantic Series uit. Nadat Wickens in het Atlantic kampioenschap als derde geëindigd was, kwam hij vervolgens in de Britse F3, FIA F2, GP3 en Formule Renault 3.5L uit.

James Hinchcliffe: "Robbie heeft een eenzitter achtergrond en heeft op één level beneden Indycar gereden. Dus hij weet wat hij kan verwachten. Voor hem is het al een tijdje geleden. Denk dat dit voor hem best een grote wake-up call is. Ik denk dat hij best onder de indruk zal zijn van wat Indycar te bieden heeft. Ik denk dat het voor mijzelf een grote "culture schock" zal zijn. Zeker om naar een land te gaan waar ik nooit geweest ben en vervolgens in een totaal onbekende auto te rijden. Beiden kijken wij hier met spanning naar uit en zijn erg blij dat betrokken partijen dit mogelijk gemaakt hebben."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet