Formule 1

Formule 1: Mercedes houdt nieuwe W08 ten doop op Silverstone

M56939

Mercedes heeft vandaag op Silverstone de W08 onthuld, het nieuwe ontwerp waarmee het zijn F1-wereldtitels in 2017 wil verdedigen. De auto ging meteen het circuit op voor een shakedown in handen van coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Mercedes-AMG Petronas Motorsport

De lancering van de W08 vond plaats in de garages van Silverstone, waar gisteren Force India nog het doek van zijn VJM10 lichtte, en werd via een livestream op de diverse social media uitgezonden.

M56940

De onthulling kwam ter gelegenheid van de '100km Filming Day', waarop de W08 meteen even aan de tand kon worden gevoeld door Lewis Hamilton en zijn nieuwe teamgenoot Valtteri Bottas.

De W08 kreeg de aanduiding 'EQ Power+' aan zijn typenummer toegevoegd, om het hybride karakter van de nieuwe M08-krachtbron nog eens te onderstrepen. In het kleurenschema is de elektrische component van het vermogen nu ook terug te zien, waarmee duidelijk wordt dat Mercedes nog meer inzet op het marketingpotentieel voor zijn auto's voor de openbare weg – zoals Audi jarenlang slim op Le Mans deed.

M56941

Net bij als de eerder onthulde auto's voor 2017 is er maar weinig van het vorige ontwerp overgebleven in de nieuwe auto. Mercedes noemt het getal 17 als percentage van de componenten dat ongewijzigd uit de W07 van 2016 is overgedragen. Nu Paddy Lowe naar Williams is vertrokken, neemt James Allison bij Mercedes het roer over – geen verkeerde 'ruil', want Allison wordt alom gezien als een van de allerbeste F1-ontwerpers die momenteel actief zijn.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet