Formule 1

Formule 1: Force India presenteert VJM10 op thuisbasis Silverstone

jm17122fe19

Force India heeft zijn F1-auto voor 2017 onthuld tijdens een ceremonie op het circuit van Silverstone, vlak bij de thuisbasis van het team. Met de VJM10 moet Force India de magistrale vierde plaats in het constructeurskampioenschap van 2016 zien te evenaren. Sergio Pérez en Esteban Ocon zijn de coureurs die dat in 2017 voor elkaar moeten krijgen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sahara Force India F1 Team

Tijdens de presentatie was teameigenaar Vijay Mallya in ieder geval strijdbaar. Volgens de Indiër moet het team gewoon voor de topdrie gaan, zeker nu de nieuwe reglementen het mogelijk maken dat een van de topteams het bij het verkeerde eind heeft. Mallya sloeg terug na de opmerking van Cyril Abiteboul van Renault dat de kleinere teams zouden lijden onder de wapenwedloop die door de nieuwe regels tot stand komt. Volgens Mallya gaat het niet om de hoeveelheid wapens, maar om de kwaliteit ervan.

jm17122fe01

De coureurs spraken vooral over het intensieve trainingsprogramma dat ze deze winter moesten doorlopen om de krachten aan te kunnen die de nieuwe snellere auto's teweeg zullen brengen. Sergio Pérez was vol lof over de stabiliteit in het team – vertegenwoordigd door onder meer teammanager Otmar Szafnauer en technisch directeur Andy Green. Esteban Ocon zag 2017 vooral als leerjaar. Alfonso Celis Jr werd daarnaast (opnieuw) als reservecoureur aangekondigd.

jm17122fe05

Opvallend aan de VJM10 is de knik in de neus die we ons nog herinneren uit 2013. De typische Force India-neustip is ook verdwenen. De vin op de airbox lijkt door zijn gebrek aan sponsornamen groter dan bij de andere auto's die al zijn onthuld. De voor- en achtervleugel ogen net zo extreem als op de Williams, Sauber en Renault die al aan de wereld zijn getoond.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet