GT

GT: Maximilian Götz terug naar ADAC GT Masters

Komend seizoen komt de kampioen uit 2012 samen met Patrick Assenheimer voor het team van HTP Motorsport in een AMG Mercedes GT3 uit

Tekst en foto Willem J. Staat

Gotz 2012
Gótz (met bril) op archieffoto aan de vooravond van de titel in 2012 keert naar zijn roots terug.

Maximilian Götz terug naar ADAC GT Masters
Ex-DTM coureur Maximilian Götz keert terug naar zijn roots in de ADAC GT Masters. De 31-jarige Götz: "Ik verheug mij op de terugkeer in de ADAC GT Masters samen met Patrick. Ik denk zeker dat we een belangrijke rol in de titelstrijd kunnen gaan spelen. Adrealine, Power, Precisiewerk, Enthousiasme en teamgeest vormt de basis van HTP Motorsport. En met één van de meest succesvolle teams beschikken wij over een superbasis. Het doel is uiteraard om zoveel mogelijk overwinningen te behalen."

Assenheimer kwam de laatste drie seizoenen met een Corvette uit en behoort met ruim 45 ADAC GT Races op zijn CV tot de routiniers in het kampioenschap. Afgelopen seizoen eindigde Assenheimer als tiende algemeen en als derde in het Junior klassement.

Patrick Assenheimer: "Ik verheug mij op het komende seizoen. Met het Mercedes AMG Team HTP Motorsport beschik ik met Maxmilian als collega over een ervaren en succesvol team. Wij gaan elkaar zeker pushen. Met onze auto beschikken wij over het potentieel om vooraan mee te rijden."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet