Formule Renault 3.5

Formule Renault 3.5: Maassen en Van Dam testen op Paul Ricard

De Nederlanders Xavier Maassen en Carlo van Dam waren de afgelopen dagen op het Franse circuit van Paul Ricard te vinden, alwaar zij testten in de World Series Formule Renault 3.5. Maassen testte voor het Belgische KTR; Van Dam reed woensdag voor Comtec Racing, om een dag later over te stappen in een auto van het Italiaanse Prema Power Team.

Tekst: Daan Jeuken

Maassen eindigde dit jaar als derde in de Northern European Cup Formula Renault 2.0. Op basis van die prestatie mocht hij dertig ronden testen voor KTR; het team waarvoor hij vorig jaar ook al eens testte. De Limburger was echter niet tevreden over zijn resultaat. “We begonnen goed aan de sessie en draaide snelle rondetijden totdat ik overstuurproblemen voelde. In de pauze hebben we de set-up gewijzigd maar achteraf gezien heeft dat niet het gewenste resultaat opgeleverd, waardoor ik in de middag met een nieuw setje banden niet meer mijn tijden kon verbeteren. Dit is natuurlijk erg jammer, want je wilt natuurlijk altijd goed scoren tijdens zo’n test.”

“Het is in ieder geval een wijze les om dit een keer meegemaakt te hebben, want daar zijn de testdagen voor. Het was dan ook een positieve testdag; de auto blijft erg spectaculair om in te rijden. Vooral de remmen, vleugelafstelling, bochtensnelheid en het aerodynamische pakket zijn indrukwekkend. Het is een mooie raceklasse waar ik volgend jaar graag mee voor de dag wil komen!” Op 29 en 30 november mag Maassen weer plaatsnemen in een Renault 3.5, hij zal dan uitkomen voor Tech 1 Racing en KTR.
Naast Xavier Maassen mocht ook Carlo van Dam aan de World Series FR3.5 ruiken. Van Dam verdiende deze kans met zijn derde plaats in de Eurocup Formule Renault 2.0. Woensdag kwam Van Dam uit voor Comtec Racing, waar hij gelijk de snelste rookie in de championshiptest was. Op donderdag reed de man uit Vlaardingen voor het Italiaanse Prema Power Team.

“Ik heb veel geleerd van de tests op Paul Ricard. Bij Comtec Racing verliep de test super en eindigde ik zelfs als snelste rookie in het klassement! De sfeer binnen het team is echt uitstekend en zij hebben momenteel één van de beste wagens in de World Series. Na mijn goede ervaringen bij Comtec vervolgde ik mijn test bij Prema, maar de auto voelde daar anders aan. Het team heeft diverse keren de set-up gewijzigd, maar dat pakte niet helmaal naar tevredenheid uit. Het was echter zeer interessant om de verschillen tussen de teams te ervaren.”
“De World Series Formule Renault 3.5 blijft naast Formule 3 een serieuze optie voor 2007. Ik wil Renault Sport nog bedanken voor de gratis test bij Comtec. Ook wil ik S-T-A-R-T en Legamaster bijzonder bedanken voor de steun dat ik mijn test kon voortzetten bij Prema. Uiteraard hoop ik dat al mijn sponsoren aan boord zullen blijven om de volgende stap op de autosportladder te maken. Aan het eind van deze maand zal ik in ieder geval weer in actie komen in de Formule 3, zodat we verder kunnen werken aan volgend seizoen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet