Formule 1

Formule 1: Renault lanceert RS17 in Londen

210217 rl 007

Renault heeft in Londen het doek van de RS17 afgetrokken, de auto waarmee de Franse fabrikant in 2017 aan de Formule 1 deelneemt. De auto wordt in 2017 bestuurd door Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, met Sergey Sirotkin als reservecoureur.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

Ondanks de personele problemen en het vertrek van Frédéric Vasseur als teambaas heeft Renault zich met de RS17 een vijfde plaats in het constructeurskampioenschap ten doel gesteld. Op het evenement in Londen maakte Renault ook bekend dat Alain Prost als adviseur toetreedt tot het team waarvoor hij in 1983 net de titel misliep – waarna hij kon vertrekken naar McLaren en daar alsnog kampioen werd.

a3 rs17 profile dark studio

Op de RS17 is aanzienlijk meer zwart te zien dan op de RS16. De extreme colafles-vorm aan de achterkant zagen we ook al terug op het eerste beeld dat Williams van zijn nieuwe FW40 vrijgaf. Op de auto zien we diverse nieuwe namen, zoals Infiniti, Microsoft Dynamics, Castrol en de Spaanse verzekeringsmaatschappij Mapfre, die in de jaren zeventig al Spaanse F1-privateers als Emilio Zapico en Emilio de Villota steunde.

a3 rs17 plan dark studio

Reacties

  • 1
  • 7
   
  Anonieme gebruiker 22 februari 2017 10:13

  De villota nee dat is een leuk verhaal om hier even te noemen. Tjonge tjonge zeg...

  • 1
  • 2
   
  Dirk 22 februari 2017 15:46

  @anoniem ligt er aan welke De Villota je bedoeld, Emilio heeft zeker wel autosport successen gehaald. Dochterlief Maria haalde "voortijdig de finish" in het leven zullen we maar zeggen.

  • 1
  • 1
   
  Racing-Fan 22 februari 2017 18:33

  Er staat toch duidelijk Emilio de Villota?

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet