Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formula Regional

Eurocup Formule Renault 2.0: Jarno Opmeer nieuwste toevoeging aan sterk veld

eurocup-fr20-startveld

Met de aankondiging van Jarno Opmeer bij MP Motorsport – en als Renault-junior – is opnieuw een sterke naam toegevoegd aan het veld van de Eurocup Formule Renault 2.0. Het kampioenschap vindt zichzelf komend seizoen opnieuw uit met een nieuwe kalender met veel F1-circuits, om zich zo nog beter te positioneren als (voor de meeste coureurs nog altijd broodnodige) tussenstap van nationaal F4 naar Europees F3 of GP3.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Renault Sport

Opmeer voegt zich bij MP bij Red Bull-juniors Richard Verschoor en Neil Verhagen, die al eerder door het team uit Westmaas waren aangekondigd. De 16-jarige coureur uit 's-Gravendeel reed zich vorig jaar in de kijker in het Noord-Europese zonekampioenschap Formule 4, waarin hij in de eerste drie raceweekenden vijf van de acht races op zijn naam schreef. In het midden van het seizoen moest hij een ontketende Verschoor voor zich dulden, maar in de laatste weekenden vond Opmeer zijn vorm weer terug, met nog eens twee zeges. Renault had hem op dat moment allang in het vizier: het eerste contact werd in de zomer van 2016 gelegd.

Jarno 3a

Opmeer en Verschoor vormen bij MP een ijzersterk duo van F1-juniors, maar ze krijgen met flinke tegenstand te maken. Die komt vooral van coureurs die al een jaar Eurocup achter de rug hebben. Van hen springen vooral Sacha Fenestraz (Kaufmann) en Will Palmer (R-Ace) in het oog. Fenestraz won vorig jaar de prestigieuze ronde op Monaco en eindigde als vijfde in het kampioenschap. Tweevoudig BRDC F4-kampioen Will Palmer (jongere broer van Jolyon) werd zevende in 2016. Robert Shwartzman (R-Ace), Henrique Chaves Jr (AVF), Gabriel Aubry (Tech 1) en Alexey Korneev (Fortec) zijn andere coureurs die op herhaling gaan.

Van de debutanten naast Verschoor, Opmeer en Verhagen springen Luis Leeds en Dan Ticktum eruit. De eerstgenoemde wás Red Bull-junior, de tweede is het net geworden. Het zal interessant worden om te zien wie komend seizoen de boventoon voert. Daarnaast is Brits F4-kampioen Max Fewtrell net als Opmeer een Renault-junior geworden. Hij stapt in bij het Franse Tech 1.

Kaufmann: Sacha Fenestraz, Ye Yifei, Luis Leeds
Fortec: Alexey Korneev, Frank Bird
Tech 1: Gabriel Aubry, Thomas Neubauer, Thomas Maxwell, Max Fewtrell
R-Ace: Will Palmer, Robert Schwartzman, Raúl Guzmán
JD: Alexander Vartanyan, Jean-Baptiste Simmenauer
AVF: Henrique Chaves Jr, Rodrigo Pflucker, Axel Matus
Arden: Dan Ticktum, Zane Goddard, Ghislain Cordeel
MP: Richard Verschoor, Jarno Opmeer, Neil Verhagen
Mark Burdett: nog niemand bekendgemaakt

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet