24H Series

Vele inschrijvingen voor volledig seizoen in 24H SERIES

Ginetta  PROTO SERIES

Iets meer dan een maand na de seizoensstart met de Hankook 3x3H DUBAI en de 24H DUBAI zijn de voorbereidingen voor de volgende race, de 12H MUGELLO (17-18 maart), de tweede wedstrijd van de 24H SERIES, in volle gang. Het Nederlandse bureau CREVENTIC, promotor en organisator van de 24H SERIES, de 24H TCE SERIES en de 24H PROTO SERIES powered by Hankook in samenwerking met het DNRT (Dutch National Racing Team), heeft heel wat inschrijvingen voor het volledige seizoen in elk van de series ontvangen. "Dit jaar hebben we voor het eerst drie series van internationale lange-afstandswedstrijden, wat voor ons kleine team een flinke uitdaging is, maar de reacties van teams en rijders is overweldigend en we zijn heel blij met het aantal inschrijvingen voor het volledige seizoen dat we hebben ontvangen", zegt Rick Voesten van CREVENTIC. "Natuurlijk kunnen teams die nog willen meedoen, zich nog steeds voor het volledige seizoen of voor afzonderlijke races inschrijven."

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

IDEC and GDL Racing


Met in totaal 16 races in negen landen op drie verschillende continenten biedt CREVENTIC teams en rijders vele mogelijkheden om van de fascinatie van lange-afstandsraces op internationaal niveau te genieten. De nadruk ligt daarbij op amateurs en gentlemen-rijders. "Dat is onze filosofie en ook de reden waarom twee enthousiaste Nederlandse amateurcoureurs CREVENTIC ooit hebben opgericht", vervolgt Voesten. "Het feit dat zoveel teams en rijders in het verleden aan onze races hebben deelgenomen, en dat ook nu nog doen, is een duidelijk bewijs voor de behoefte die er aan dergelijke evenementen bestaat."

Bijna 35 auto's voor volledig seizoen in 24H SERIES
Momenteel zijn er 25 teams met in totaal bijna 35 auto's ingeschreven voor het volledige seizoen in de 24H SERIES powered by Hankook, dat in januari in Dubai begon.

Herberth MS - winner DUBAI

Tot deze teams behoort het Duitse Herberth Motorsport, dat met de overwinning tijdens de Hankook 24H DUBAI van dit jaar zijn tot nu toe grootste internationale succes behaalde. Tal van andere teams met GT3-auto's uit de klasse A6 hebben zich ook voor het hele seizoen ingeschreven, maar er is ook volop interesse van teams met Porsche Cup-auto's, silhouet-auto's en toerwagens. "Ook voor onze eerste race in de Verenigde Staten, de première van de Hankook 24H COTA USA van 10-12 november, is er volop belangstelling. Vele teams hebben al hun interesse kenbaar gemaakt om aan deze race deel te nemen, hoewel het hier niet om punten voor het kampioenschap gaat", zegt Rick Voesten.

Cor Euser - Team Altran Peugeot

Goede mix van GT4's, TCR's en andere toerwagens voor 24H TCE SERIES
Het seizoen 2017 van de 24H TCE SERIES powered by Hankook begint met de Hankook 24H SILVERSTONE (31 maart-2 april). Meer dan 20 aanmeldingen voor het volledige seizoen met dit jaar vijf races zijn al ontvangen. Deze aanmeldingen omvatten een goede mix van GT4- en silhouet-auto's, TCR's en andere toerwagens, waaronder enkele auto's die nog niet eerder bij evenementen van CREVENTIC in actie kwamen.

Avelon Formula PROTO SERIES

Hooggespannen verwachtingen voor debuutseizoen 24H PROTO SERIES
Na de succesvolle Hankook 3x3H DUBAI als eerste lange-afstands-evenement van CREVENTIC zijn de verwachtingen voor het debuutseizoen van de 24H PROTO SERIES powered by Hankook hooggespannen. Met vier 12-uursraces, beginnend met de Hankook 12H MAGNY-COURS (21-23 april) staat de 24H PROTO SERIES open voor deelname met een grote verscheidenheid van prototypes en vergelijkbare auto's zoals P2, P3, CN, Ginetta G57 en Renault Sport RS 01. Op het moment hebben zich acht teams met 15 auto's voor het volledige seizoen ingeschreven.

Voor alle evenementen biedt CREVENTIC de vertrouwde volledige ondersteuning met een mediateam ter plaatse, live-timing en live-streaming in HD-kwaliteit en voor de meeste races commentaar van Radiolemans.com. Desgewenst kan CREVENTIC ook zorgen voor logistieke oplossingen en arrangementen voor reis en verblijf, al dan niet met catering op het circuit. Inschrijvingen voor het volledige seizoen in elk van de series en voor afzonderlijke wedstrijden zijn nog steeds mogelijk. Nadere informatie is te vinden op de websites www.24hseries.com, www.24htceseries.com en www.24hprotoseries.com.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet