Formule 3

F3: Joey Mawson blijft bij Van Amersfoort Racing voor volgende carrièrestap

170221 F3 Mawson
ADAC F4-kampioen Joey Mawson stapt met VAR over naar het FIA EK F3

"De volgende stap op de 'Van Amersfoort Racing single-seater staircase'". Zo omschrijft teambaas Frits van Amersfoort de beslissing van de Australiër Joey Mawson om de overstap te maken van het Duitse ADAC Formule 4-kampioenschap naar het FIA EK Formule 3. De getalenteerde Mawson, die ondersteuning krijgt van een Australische investeringsmaatschappij, blijft daarvoor aan boord bij de renstal uit Zeewolde, waarmee hij vorig jaar de ADAC F4-titel won. "Ik ben klaar voor de volgende stap en ik ben blij dat ik die samen met Van Amersfoort Racing kan maken", zegt Mawson. Hij is, na de Duitse nieuwkomer David Beckmann en de bij VAR terugkerende Braziliaan Pedro Piquet de derde rijder die door het team voor het komende EK-seizoen is bevestigd. De vierde auto van het enige Nederlandse Formule 3-team is nog niet officieel ingevuld, maar er mag van worden uitgegaan dat de Brit Harri Newey deze positie gaat innemen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Zo langzamerhand neemt het deelnemersveld in het FIA EK F3 voor het komende seizoen vorm aan, en teams van vier auto's lijken daarin de norm te worden. Van Amersfoort Racing vormt daarop geen uitzondering, nadat het team ook vorig jaar al met een kwartet Dallara-Mercedes-F3-auto's aan de start verscheen. Met Mawson heeft het team zeker een jong talent binnen de gelederen, zoals vorig jaar al bleek uit diens prestaties in het ADAC Formule 4-kampioenschap. Daar behaalde hij, ondermeer tegen de erg gehypte Mick Schumacher de titel. Afgelopen week delfde Schumacher opnieuw tegen een Van Amersfoort-rijder het onderspit, want toen moest hij toezien hoe Harri Newey er in India met de MRF Challenge-titel vandoor ging. De voortzetting van de strijd tussen Mawson en Schumacher, die dit seizoen beide de overstap naar de Formule 3 maken, wordt zeker interessant.

Het aan boord blijven bij Van Amersfoort Racing is volgens Mawson een voordeel: "Ik ken iedereen in het team en zij kennen mij, dus dat versnelt ongetwijfeld het leerproces in de Formule 3, die voor mij een nieuwe klasse is. Ik heb tijdens tests al mijn eerste ervaringen met de auto kunnen opdoen en die smaakten duidelijk naar meer." Frits van Amersfoort is uiteraard ook ingenomen met de voortzetting van de samenwerking met Mawson. "We geloven in langdurige relaties en dat is wat we met de 'Van Amersfoort Racing single-seater staircase' ook in gedachten hadden toen we besloten om in meerdere junior-formulewagenklassen uit te komen. We kennen Joey vanuit de afgelopen jaren in de Formule 4 en we weten dat hij met de juiste ondersteuning in staat is om ook in de Formule 3 zijn talent te ontvouwen."

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet