Formule 1

Formule 1: Sauber geeft beelden van C36 vrij

sauber-c36

Sauber heeft de lancering van de nieuwe C36 sober gehouden. Met een stel studiofoto's liet het Zwitserse team vanochtend zien hoe de auto van 2017 eruit gaat zien. De C36 is de tweede auto die we in detail kunnen bekijken, nadat Williams vorige week al een 'sneak peek' gaf, voor nog een extra mediamomentje.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sauber F1 Team

De auto voor Marcus Ericsson en Pascal Wehrlein vertoont diverse overeenkomsten met de nieuwe Williams, zoals de neus, de vin op de airbox en de gebogen achtervleugel. De kleinere aerodynamische elementen ogen wel anders dan op de FW40.

sauber-c36-3

Op de C36 zijn weinig sponsors te zien. In plaats daarvan viert Sauber zijn 25-jarig bestaan in de Formule 1, net zoals Williams wat te vieren heeft met zijn 40-jarig jubilleum (de reden dat 'FW39' als typenummer wordt overgeslagen).

De C36 rijdt in 2017 met een Ferrari-motor uit 2016. De team koos daarvoor om niet nog eens waardevolle testkilometers mis te lopen. De eerste daarvan komen voor rekening van Ericsson en Ferrari-reserve Antonio Giovinazzi. Pascal Wehrlein herstelt nog steeds van de rugblessure die hij opliep tijdens de Race of Champions.

sauber-c36-2

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet