Diversen

Div: Nissan maakt haar 2017 autosportprogramma bekend

Nissan heeft voor het komende seizoen haar internationale autosportprogramma bekend gemaakt. Voor Nissan/Nismo zelf ligt de hoofdfocus op het Japanse Super GT 500 kampioenschap, dat men in 2016 voor de derde achtereenvolgende maal verloor.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Nissan/Nismo

GT500
Met de nieuwe Super GT 500 wil men bij Nissan nu toch eindelijk wel eens de titel binnenhalen.


Nissan maakt haar 2017 autosportprogramma bekend
Voor 2017 heeft men zich bij Nissan tot hoofddoel gesteld om een nieuwe GT-R Nismo GT500 te ontwikkelen. Daarnaast zal het "Customer" Programma met de GT-R Nismo GT3, wedstrijdmotoren voor de Daytona Prototype in LMP1 en LMP3 versterkt worden. Ook zal men bij Nissan beginnen aan de ontwikkeling van een nieuwe Nissan GT-R NISMO GT 3.

De speerpunten van Nissan
1. Super GT 500
Voor het Japanse Super GT500 kampioenschap zullen maar liefst vier nieuwe GT 500's ingezet worden. Vorig jaar moesten Ronnie Quintarelli en Tsugio Matsuda in de allerlaatste wedstrijd de titel prijsgeven. Jann Mardenborough, afkomstig uit de Playstation GT Academy en het Japanse GT300 kampioenschap maakt de overstap naar de GT500 klasse Samen met Hironobu Yasuda zal hij voor TEAM IMPUL uitkomen. De Brazilian Joao Paulo de Oliveira keert naar het team van Kondo Racing terug. Hij zal daar met Daiki Sasaki een combinatie vormen. In 2016 wist het team twee wedstrijden op haar naam te schrijven. Team Mola zet Satoshi Motoyama en Katsumassa Chiyo in.

#23 - NISMO - Tsugio Matsuda / Ronnie Quintarelli
Teameigenaar: Yutaka Suzuki
MOTUL AUTECH GT-R / Michelin

#12 - TEAM IMPUL - Hironobu Yasuda / Jann Mardenborough
Teameigenaar: Kazuyoshi Hoshino
Calsonic IMPUL GT-R / Bridgestone

#24 - KONDO Racing - Daiki Sasaki / João Paulo de Oliveira
Teameigenaar: Masahiko Kondo
Forum Engineering ADVAN GT-R / Yokohama

#46 - MOLA - Satoshi Motoyama / Katsumasa Chiyo
Teameigenaar: Toshiomi Oeki
S Road CRAFTSPORTS GT-R / Michelin

De nieuwe Nissan GT 500 racer werd sinds afgelopen november uitgebreid in Japan en op het Maleisische Sapang getest. Met de nieuwe updates hoopt men bij Nismo/Nissan over een nog sterker pakket te beschikken.

2. Customer programma's
Met het oog op 2018 begint men bij Nissan met de ontwikkeling en de evolutie van de GT-NISMO GT3. Michael Krumm en Masataka Yanagida zullen de komende maanden in zowel Europa als Japan een uitgebreid testprogramma afwerken. Sinds het debuut van de GT Nismo GT3 zijn er wereldwijd in totaal 33 auto's verkocht. In de lokale Japanse Super Taikyu-series pakte men een groot aantal overwinningen en werd men in de STX klasse kampioen. Ook in 2017 zal Nissan/NISMO in de diverse GT3 kampioenschappen de nodige ondersteuning verlenen.

Motorenprogramma
Veel focus op de diverse motorenprogramma's bij de sportscars voor Nissan/Nismo.

Blancpain GT Series Endurance Cup
In de PRO Klasse zal er door RJN Team Nissan een auto ingezet worden met Katsumassa Chiyo, Alex Buncombe en Lucas Ordonez.

# 23 Team RJN NISSAN - Katsumasa Chiyo / Alex Buncombe / Lucas Ordóñez
Teambaas: Bob Neville

Nissan GT-R NISMO GT3 / Pirelli
In de Japanse Super GT300 klasse zal Kazuki Hoshino als mentor van Mitsunori Takaboshi fungeren.

3 - NDDP RACING - Kazuki Hoshino / Mitsunori Takaboshi
Team baasl: Masahiro Hasemi
B-MAX NDDP GT-R / Yokohama

Motorenprogramma's
De motorenprogramma's zullen worden uitgebreid. De afgelopen vijf jaar behaalden Nissan Motoren in de sportscars maar liefst 37 overwinningen.

IMSA Daytona Prototype international (DPi)
Bij de Daytona Prototypes wordt gebruik gemaakt van een VR38 motor die gebaseerd is op het GT3 principe. Het Amerikaanse Extreme Motorsports schrijft twee auto's in het IMSA WeatherTech Sportscar kampioenschap in.

FIA World Endurance Championship LMP1
In het FIA World Endurance Kampioenschap krijgt het team van Colin Kolles de beschikking over een 3L V6 Turbo motor. (VRX30a)

LMP3 Series
De afgelopen jaar verkocht men bij Nissan maar liefst 111 exemplaren. En in de LMP3 klasse van de ELMS, Michelin Le Mans Cup, Asian
Le Mans Series kunnen de teams op Nissan ondersteuning rekenen.


F3
F3 Juniorprogramma in Japan bij Nissan.

Formule 3
In het Japanse F3 kampioenschap blijft men met coming man Mitsunori Takaboshi eveneens actief.

#23 – B-MAX Racing Team with NDDP - Mitsunori Takaboshi
Teameigenaar: Masashi Miyata
Executive Advisor: Satoshi Motoyama
B-MAX NDDP F3

V8 Supercars
In het Australische Supercarkampioenschap worden er vier Altima's ingezet voor Rick/Todd Kelly, Michael Caruso en Simona de Silvestro.
Deelname aan 24U Nürburgring lijkt voor het eerst sinds lange tijd niet bij Nissan op het programma te staan. Vooral de ondersteuning van de LMP3 motorenprogramma's heeft bij Nissan de hoogste prioriteit.

Supercars
In de populaire Australische Supercars veel steun voor het team van Rick en Todd Kelly. Gaat Simona de Silvestro voor een verrassing zorgen?

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet