BRC

Rally - BRC: Abbring met Peugeot in Belgisch Kampioenschap

Het Belgisch Rally Kampioenschap was door de mooie wedstrijden en sterke startvelden al een interessant kampioenschap om te volgen. Nu is daar nog een argument bijgekomen. Onze landgenoot Kevin Abbring zal komend seizoen de kleuren van Peugeot Belux gaan verdedigen in het Belgisch Rally Kampioenschap.

170218 Abbring Ieper-3


Tekst en foto: Steven van Veenendaal

Enigszins verrassend kon het nieuws wel genoemd worden, Abbring staat immers onder contract bij het WRC team van Hyundai waar hij verantwoordelijk is voor de test en ontwikkelingswerkzaamheden van de Hyundai i20 Coupé WRC. Hoewel de resultaten er nog niet naar zijn heeft die auto inmiddels bewezen dat het met de snelheid absoluut goed zit.

Helaas zijn er binnen Hyundai weinig mogelijkheden voor Abbring om in de wedstrijden aan de start te verschijnen. Met Neuville, Sordo en Paddon heeft Hyundai een ijzersterke line-up waardoor het ernaar uitzag dat Abbring zich daar dit jaar niet tussen zou kunnen knokken. Ook met de Hyundai i20 R5 zijn de mogelijkheden beperkt aangezien deze auto voor klanten is bedoeld en Hyundai heeft verklaard niet tegen haar eigen klanten te zullen rijden.

In het verleden reed Abbring al eerder voor Peugeot in het ERC en toen bleek dat er dit jaar ruimte ontstond in zijn agenda om naast zijn testwerkzaamheden ook een sportief programma op te tuigen, werden de banden aangehaald. Het balletje begon in 2017 te rollen, en rolde al snel door naar een concreet plan.

170218 Abbring Ieper-2
In 2014 reed Abbring het ERC voor Peugeot en was hij lange tijd de snelste in Ieper.

Abbring zal met de ervaren rijder(!) Pieter Tsjoen naast zich aan de start verschijnen. Tsjoen staat natuurlijk vooral bekend als achtvoudig Belgisch Rally Kampioen als rijder maar heeft al vaker zijn ambities uitgesproken om als navigator voor titel nummer negen te willen gaan. In 2015 reden de twee al eerder samen de Ypres Rally. Dat avontuur eindigde overigens ondersteboven.

Voor dit jaar staat er dus een volledig programma gepland waarin Abbring en Tsjoen zeven wedstrijden van het Belgisch Rally Kampioenschap zullen rijden met als doel om de titel binnen te halen. Ondanks zijn snelheid en WRC ervaring zal dat overigens geen gemakkelijke opgave worden. Het kampioenschap is ook dit jaar weer sterk bezet en het zal een pittige klus worden om de rappe Belgen op hun eigen proeven te verslaan.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet