IndyCar

Indycar: Voormalig Champcar eigenaar en KV Racing Technology teambaas Kevin Kalkhoven houdt het voor gezien

KV Racing Technology, dat eigendom is, van de Australische zakenman Kevin Kalkhoven houdt het definitief voor gezien. Gezien zijn leeftijd vond het Kalkhoven het tijd om er definitief de stekker uit te trekken. De Australische zakenman was samen met Jimmy Vasser eigenaar van het Amerikaanse KV Racing Technology.Overigens zou Vasser inmiddels al aan een nieuw Indy 500 project werken.


Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Kalkhoven
Kevin Kalkhoven houdt het definitief voor gezien.


Kalkhoven houdt het voor gezien
KV Racing Technology sluit definitief haar deuren. Het team van KVSH Racing is inmiddels overgedaan aan Ricardo Juncos die als teambaas in de Indy Lights actief is. Voor dit seizoen heeft Juncos plannen om in Indycar aan de start te komen. In 2003 werd Kalkhoven samen met Gerald Forsythe mede-eigenaar van de Champcar World Series. Tevens kocht Kalkhoven destijds Cosworth en de PI Group alsmede de rechten van de Champcar-wedstrijden in Toronto en Long Beach. Het Champcar-avontuur duurde vier jaar en ging begin 2008 bankroet. Na lange onderhandelingen ging de serie op in Indycar. Daarmee kwam een definitief einde aan de jarenlange durende "Open Wheel War" die destijds door Tony George werd ingezet. Voor de diehard Champcar fans destijds een teleurstellend einde. Vooral in de VS zagen velen hem als een "verrader" Voor de American Open Wheel Racing was het opgaan van Champcar in Indycar de beste oplossing. Kevin Kalkhoven: "Ik heb genoten van mijn aanwezigheid in de series en de hulp bij de hereniging van beide kampioenschappen. Ik ben ervan overtuigd dat Indycar onder leiding van Jay Frye en Mark Miles een uitstekende toekomst tegemoet gaat."

Kanaan
2013. Tony Kanaan wint voor Kalkhoven en Vasser de Indy 500.

In 2013 won Tony Kanaan voor het team van KV Racing Technology de Indy 500. De laatste drie jaar verdedigde de Fransman Sebastien Bourdais de kleuren van KV Racing Technology. Aanvankelijk waren er geruchten dat voormalig F1 coureur Pastor Maldonado met het team onderhandelde. Toen het team kennelijk niet tot een overeenkomst kwam, werd het Kalkhoven boek definitief gesloten.

2017 Oriol Servia
Mooie tijden. Oriol Servia kort na de hereniging voor het team van Kalkhoven.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet