Diversen

TouringCar Endurance Series: TDF.GEVA lanceert endurance programma met Ginetta GT4

TDF Geva G50

Formulewagen specialisten Geva Racing en het Britse TDF Engineering hebben de handen ineen geslagen voor het komende seizoen van de TouringCar Endurance Series met een nieuw gebouwde Ginetta G50 GT4. Het Nederlands-Britse team zal onder de vlag van TDF.GEVA in actie komen en begint haar eerste seizoen in de endurance-racerij tijdens de 24 uur van Silverstone op 1 en 2 april.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto: PR

Het programma vloeit voort uit een langdurige samenwerking waarbij de twee autosportbedrijven gezamenlijk Formule 1-bolides runnen in de BOSS GP Series. Daarnaast werkten Geva Racing en TDF Engineering samen bij een enkele lange-afstands race, de 24 uur van Barcelona waar een Seat Leon Cup Racer werd ingezet. "TDF en Geva Racing werken inmiddels alweer jaren samen aan verschillende soorten Formule 1's maar het was de Barcelona ervaring dat bij ons de ambitie om een vol seizoen in de Creventic-georganiseerde klasse te racen concreet maakte", legt TDF-eigenaar Matt Faulks uit. "We zijn daarna gaan zoeken naar een programma dat ons de kans geeft om in heel Europa te competitief te kunnen zijn en de Ginetta GT4 past precies in dat plaatje."

Melroy Heemskerk en Sven van Laere vormen het vaste duo op de Ginetta voor het komende TouringCar Endurance Series seizoen. Heemskerk werd in 2009 zowel Nederlands- als Beneluxkampioen Formule Ford bij Geva Racing en racete daarna onder de vleugels van teambaas Gert Valkenburg succesvol in internationale kampioenschappen als de Formula Palmer Audi Series, het VdeV, het Dutch GT Championship en de European FIA GT3 series. "Melroy is de ideale coureur voor een dergelijk nieuw project. Hij beschikt over hele goede feedback, hij kent de Ginetta en hij is zowel supersnel als slim genoeg om een endurance-race in te delen", aldus Valkenburg over zijn pupil. Sven van Laere was net als Heemskerk twee jaar geleden onderdeel van het rijderskwartet in Barcelona en keert dus terug in een warm nest: "Ik ken Gert Valkenburg al meer dan twintig jaar en ik heb enorm genoten van het werken met Matt Faulks en de mannen bij TDF. Het zijn stuk voor stuk voormalig Formule 1 monteurs en engineers en werken op een extreem hoog niveau, maar doen dat wel met een hoop plezier", glimlacht Van Laere. Op Silverstone voegt European Le Mans Series en Blancpain Series coureur Michael Lyons zich bij het team. Lyons kwam in zijn carrière al uit in de 24 uur van Spa-Francorchamps en de 24 uur van Le Mans en maakt nu zijn debuut in zijn thuiswedstrijd.

De nieuwe Ginetta debuteerde afgelopen week op de testbaan van Bedford, het circuit waar TDF Engineering gevestigd is. Zowel Lyons, Van Laere als Heemskerk voelden daar de nieuwe GT4 aan de tand maar ook werden daar andere coureurs getest die naast de twee vaste coureurs dit jaar in actie gaan komen. "We zijn bijzonder blij met hoe de shakedown verliep en met de coureurs die we de kans hebben kunnen geven om de Ginetta uit te proberen. Het is nu zaak om voor de vijf wedstrijden in het kampioenschap de juiste line-ups te creëren. Ik kan in ieder geval nie wachten tot dit seizoen begint", besluit Matt Faulks.

TouringCar Endurance Series kalender
1. Silverstone 24 hours – 1 & 2 april
2. Magny Cours 12 hours – 22 & 23 april
3. Misano 24 hours – 8 & 9 juli
5. Barcelona 24 hours – 2 & 3 september
6. Spa 12 hours – 6 & 7 Oktober
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet