Formule 2

GP2: Jordan King naar MP Motorsport, transfermarkt wordt duidelijker

ABU TEST SR-5808

Jordan King wordt de nieuwe speerpunt van MP Motorsport in de GP2. De Brit die vorig jaar twee sprintraces won voor Racing Engineering, verkast voor zijn derde GP2-seizoen naar het Nederlandse team. De aankondiging van King volgt op een reeks bekendmakingen die al lang in de pen zaten. Daarmee is de transfermarkt voor de F1-opstapklasse een stuk duidelijker geworden.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Sebastiaan Rozendaal (Dutch Photo Agency)

Voor MP Motorsport staat het seizoen 2017 in het teken van 'helemaal nieuw'. Daniël de Jong is niet langer de vaste waarde in het team, terwijl Oliver Rowland is verhuisd naar DAMS, waar hij naast Nicholas Latifi aanschuift. Dat nieuws werd gisteren bekendgemaakt. Met Jordan King en Sergio Sette Câmara – de Braziliaan was in december een van de eerste coureurs die werd bevestigd voor het seizoen 2017 – begint het team uit Westmaas het jaar voor het eerst sinds het debuut in 2013 met twee nieuwe gezichten achter het stuur.

King wordt bij MP herenigd met engineers Tony en Sarah Shaw. In de Formule Renault 2.0 leerde het Britse echtpaar het vak aan de jonge Jordan, toen net uit de karts. Voor King voelt het daarom als thuiskomen. "Ik heb een lange relatie met het team, die teruggaat tot 2011", zo vertelde King aan AUTOSPORT.NL toen het contract rond was. "In de afgelopen jaren heb ik al een paar keer voor het GP2-team getest, dus ik ken ze goed. Ik heb veel respect voor ze en veel vertrouwen in hun kunnen. Deze winter heb ik ze na de test in Abu Dhabi gesproken over een volgend seizoen in de GP2 en ik proefde de ambitie en de energie in het team. Ik weet zeker dat het een geweldig jaar wordt."

ABU TEST SR-6843

"Daarnaast kijk ik uit naar de hernieuwde samenwerking met Tony en Sarah Shaw", vervolgt King. "Tony heeft een stijl van werken die me enorm bevalt. Erg 'old-school', hij kijkt erg naar wat de coureur wil en blijft niet hangen in de laptop. Sarah kijkt juist goed naar de cijfers, waardoor ze samen een mooie balans bieden. Verder denk ik zeker dat ik mijn teamgenoot op weg kan helpen. Ik heb 'm bij de test in Abu Dhabi ontmoet, ik kon 't goed met hem vinden. Ik weet nog hoe Alexander Rossi met al zijn ervaring van waarde was in mijn GP2-debuutjaar, dus die rol hoop ik nu voor Sergio te spelen."

De bekendmaking door DAMS van Rowland en Latifi was niet de enige aankondiging waarop we in onze vorige GP2-updates al zinspeelden. Arden maakte zoals verwacht bekend dat ze het jaar beginnen met Norman Nato en Sean Gelael. Honda liet bovendien vorige week bij de bekendmaking van alle Honda-fabriekscoureurs weten dat Nobuharu Matsushita van start gaat aan zijn derde seizoen bij ART. Ook dat was allerminst een verrassing. Zijn teamgenoot wordt Alex Albon, al moet dat nieuws nog officieel het licht zien.

ABU TEST SR-5957

Ook Russian Time moet het nog bekendmaken, maar naast Artem Markelov neemt in 2017 Luca Ghiotto plaats. Verder kiest Campos voor het budget van GP2-veteraan Sergio Canamasas, een logische keuze als Adrián Campos zijn protegé Alex Palou voor bijna niets voor zijn team wil laten rijden.

Bij Rapax en Trident zijn de eerste contracten inmiddels getekend, maar de identiteit van deze coureurs is ons nog niet bekend. Patric Armand en Nabil Jeffri zijn coureurs met budget die de twee kwakkelende Italiaanse teams kunnen redden. Nyck de Vries was niet bereikbaar voor een antwoord op de vraag of hij nog in beeld is bij Rapax.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet