Retro diversen

Retro: De historische racekalenders van 2017 op een rij

CY7H1383

Het was opnieuw monnikenwerk, maar de kalenders van de belangrijkste historische kampioenschappen in eigen land en buitenland staan op AUTOSPORT.NL weer op een rij.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Chris Schotanus

In ons overzicht hebben we op nationaal niveau de diverse kampioenschappen van de HARC opgenomen, maar ook de overige klassen met een Nederlandse thuisbasis. Omdat er veel Nederlanders actief zijn, hebben we daarnaast de Belgische kalender meegenomen.

Van de buitenlandse organisatoren staan de kampioenschappen in de lijst die in heel Europa actief zijn en niet alleen in Engeland. Denk daarbij aan zoals Masters Historic Racing, Peter Auto en Motor Racing Legends. Omdat in de historische autosport organisatoren vaak meer kampioenschappen onder hun hoede hebben, hebben we in het selectiemenu de kalenders ook per organisatie gebundeld. Natuurlijk staan ook de grote 'losse' evenementen, zoals die van Goodwood, op de kalender.

Komend seizoen gaan we met onze verslaggevers en fotografen zo veel mogelijk van deze races van dichtbij meemaken. Net als in 2016 doen we dat in samenwerking met Retro Racing Magazine, dat opnieuw maandelijks een online-magazine verzorgt vol reportages, achtergrondverhalen, interviews en columns. Op deze site verschijnen in de week na elk raceweekend een raceverslag en (van de grotere evenementen) een sfeerverslag.

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Anonieme gebruiker 13 februari 2017 20:21

  HMR ?? 12-13 Mei Oschersleben (Preis der Stadt Magdeburg), 02-04 Juni Zandvoort (met Marcel Albers Trophee), 21-23 Juli Spa Francorchamps(Yountimer Festival DE) , 08-09 September Zolder (Motorsport XL), 06-08 October Zandvoort

  • 2
  • 0
   
  Gerrie Hoekstra 14 februari 2017 09:27

  HMR kalender 2017 kon ik niet op hun site vinden. Zal bovenstaande evenementen natuurlijk erbij plaatsen. Ook de kalender van de Youngtimer Touring Car Challenge is nog niet volledig. Als jullie evenementen missen dan graag even doorgeven. Dank alvast

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet