Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Derde plaats en rookie titel voor KTF-talent Richard Verschoor in Castrol Toyota Racing Series

verschoor manfeild.01

KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor heeft in de eindstand van de Castrol Toyota Racing Series de derde plaats voor zich opgeëist en pakte daarmee tevens de rookie titel. In een ongemeen spannende ontknoping van deze sterk bezette titelstrijd reed de 16-jarige KTF Red Bull Junior op Manfeild in race twee naar de overwinning, maar moest in de afsluitende derde race zijn directe concurrenten voor zich dulden. "We hebben er alles aan gedaan, maar op gebruikte banden zat er in de laatste race niet meer in. Ik kwam hier om veel te leren en dat heb ik zeker gedaan", keek Verschoor op de vijf ronden tellende raceserie in Nieuw-Zeeland terug.

Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Bruce Jenkins

De vijfde en laatste ronde van de Castrol Toyota Racing Series op het circuit van Manfeild werd een ware thriller waarin KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor tot het laatste moment om de titel meestreed. In de eerste race van het weekend eindigde de 16-jarige KTF Red Bull Junior op een vierde plaats, om vervolgens de tweede wedstrijd op overtuigende wijze op zijn naam te schrijven. Verschoor startte vanaf poleposition en hoewel de rijder van Giles Motorsport diverse keren zijn voorsprong teniet zag gaan door safetycar-situaties en een rode vlag, hield de jonge Nederlander het hoofd koel en pakte zijn derde zege van het seizoen. Door zijn overwinning bracht Verschoor zichzelf weer volledig terug in de titelrace op slechts één punt van de nummer twee en twee punten van de leider.

verschoor manfeild.02

De allerlaatste race van de vijftien wedstrijden omvattende Castrol Toyota Racing Series moest daarmee de beslissing brengen. Verschoor startte daarin vanaf de vijfde positie, met zijn directe concurrenten op de plaatsen twee en drie. Wat de inwoner van Benschop ook probeerde, plaatsen goedmaken lukte niet en daarmee passeerde Verschoor ook als vijfde de finish. In de eindstand van het kampioenschap eindigde Verschoor daardoor op twaalf punten van Thomas Randle en zeven punten van Pedro Piquet op een derde plaats en pakte met een ruime voorsprong de titel van 'beste nieuwkomer'.

verschoor manfeild.05

"Dat is mooi en iedereen feliciteert je ermee, maar wie mij kent, weet dat ik ging voor de algemene titel. De tweede race moest ik winnen om in de titelrace te blijven en startte toen op nieuwe banden. Daardoor moest ik de laatste wedstrijd op gebruikte banden rijden. In de eerste ronden verloor ik als gevolg daarvan de aansluiting en kon dat niet meer goedmaken. We hebben er alles aan gedaan en tot de laatste ronde gevochten, maar dit was voor nu het maximale. We zijn hier naartoe gekomen om te leren en als voorbereiding op het Europese seizoen. In die vijf weken heb ik ontzettend veel geleerd, fouten gemaakt en goede dingen laten zien en van allebei veel geleerd. Het was een prachtig kampioenschap met veel sterke rijders en een periode waar ik met veel plezier op terugkijk", aldus KTF Red Bull Junior Verschoor.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet