Diversen

Div: Duitse technologie in de prijzen bij Professional Motor Sport World Expo Awards

Tijdens de vakbeurs "Professional Motor Sport World Expo" in Keulen, die nog tot en met morgen (vrijdag) voor de eerste maal wordt gehouden, werden ook de bijbehorende Professional Motor Sport World Expo Awards voor het eerst uitgereikt. Een jury met onder andere Michael Andretti, Audi-coureur Tom Kristensen, Ford-sportbaas Jost Capito, oud-rallyrijder Armin Schwarz en autosportjournalist David Tremayne loofde prijzen uit in een aantal categorieën.

Tekst: René de Boer

Daarbij viel Duitse technologie in de prijzen: Ulrich Baretzky, hoofd motortechnologie bij Audi Sport, kreeg de prijs voor Design Engineer of the Year. Baretzky stond aan de basis van de TDI-dieselmotor waarmee Audi dit jaar de 24 Uur van Le Mans en de titel in de American Le Mans Series won. Dankzij de dieselsuccessen van Audi werd ook Bosch onderscheiden: de Duitse onderneming won de prijs voor Engine Innovation of the Year voor de common-rail-inspuiting, de injectoren en de MS14-ECU, de computer die het motormanagement regelt.

Verder waren er onder andere prijzen voor het Ferrari Formule 1-team (Aerodynamic Breakthrough of the Year, de afdekking van de achterwielen), het Renault Formule 1-team (Chassis Development of the Year, de veelbesproken massadempers) en het FIA Institute (Safety Innovation of the Year, de veilige hoge-snelheids-vangrail). Marc Van Dalen van het Belgische Kronos Racing, dat dit jaar de titel in het WK Rally won met Sébastien Loeb, werd uitgeroepen tot Team Principal of the Year. Alan Wilson, directeur van het nieuwe Miller Motorsports Park, kwam helemaal uit Salt Lake City om de prijs voor Motorsport Facility of the Year in ontvangst te nemen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet