Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
IndyCar

Indycar: Penske-aanwinst Newgarden maakt direct indruk tijdens eerste testdag Phoenix

Tijdens de eerste testdag op Phoenix van de Verizon Indycar-series was de nieuwe Penske-aanwinst Josef Newgarden de snelste man op de baan. Na vijf jaar voor Fisher Hartman Racing en Ed Carpenter Racing te zijn uitgekomen is dit een mooie entree van Newgarden bij het veertienvoudige kampioenschapsteam van Roger Penske.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

2017 Newgarden

Josef Newgarden gaf direct een goed visitekaartje af.

Penske-aanwinst Newgarden maakt direct indruk tijdens eerste testdag Phoenix
In totaal werden er gisteren tijdens twee drie uurs sessies maar liefst 2.638 ronden afgelegd op de 1.022 lange oval van Phoenix International Raceway. Newgarden liet aan het eind van de middagsessie een tijd van 19.3511 secs. registreren ofwel 190.129 mph. Tijdens de avondsessie concentreerden vrijwel alle teams zich op de wedstrijdsetup en was Marco Andretti 19.4541 secs. de snelste man ofwel 189.122 mph.

Josef Newgarden eindigde in 2016 als vierde in het kampioenschap achter het trio Penske-coureurs bestaande uit Simon Pagenaud, Helio Castroneves en Will Power. Newgarden: "Direct vanuit de truck was die auto eigenlijk direct fantastisch. Wij behoefden er eigenlijk niets aan te veranderen. Wij begonnen aan ons programma en hadden eigenlijk een vrij gemakkelijke start."

2017 Dixon wit
Bij het team van Ganassi was het even wennen aan de Honda-motoren.

In alle bij elkaar opgetelde tijden was Ed Carpenter de tweede snelste man. In de dag sessie werden de eerste vier plekken ingenomen door de met Chevrolet aerokit uitgeruste Dallara's. In de avondsessie bestond de Top 6 uit met Honda uitgeruste aerokit bolides.

Marco Andretti: " Het is een bemoedigende start en het is altijd goed om je naam bovenaan de lijst te zien staan. Je wilt natuurlijk altijd P1 hebben. Maar vandaag waren we alleen maar op de auto gefocust. Wij hebben het maximale gedaan."

Overigens doet in de Amerikaanse media het gerucht de ronde dat Juan Pablo Montoya bij Team Penske behalve de Indy 500 meerdere wedstrijden voor zijn rekening gaat nemen.

2017 Marco Andretti
Marco Andretti was de snelste man tijdens de avondsessie.

Rijders commentaren
Tony Kanaan(Ganassi Racing): "Voor ons is de overstap naar Honda een behoorlijk grote stap. We hebben hard gewerkt om de aerokit te begrijpen en ik heb nu wel beetje een idee van. Geen grote problemen, maar een leerproces en gaan door alle lijsten voor de ingenieurs heen voordat we hier terugkomen. We moeten zoveel mogelijk leren en dan proberen te winnen."

Josef Newgarden: "Het is prachtig om bij Team Penske te horen. En tijdens het "off" seizoen had ik een behoorlijk interessante tijd. Eigenlijk had ik dit niet gewild omdat je normaal gezien altijd een pauze hebt. Maar ik wilde direct beginnen en voelde mij ook direct in de groep opgenomen."

2017 JR Hildebrand
Eindelijk een volledig seizoen voor J.R. Hildebrand bij Ed Carpenter Racing.

Ed Carpenter: "Een goed begin van de test. Overigens beschikten wij hier vorig jaar ook over goede auto's. Josef Newgarden en ik kwalificeerden ons goed voor de wedstrijd en waren in de wedstrijd gewoon een factor. Als ik geen fout in de wedstrijd had gemaakt, had ik hier zeker op het podium gestaan. Voordat we hier kwamen hebben we nog een keer een bandentest gedaan. Voor J.R.Hildebrand maakte dit de overstap naar een volledig seizoen wat gemakkelijker. Chevrolet beschikt over een goed pakket en daar zijn we dankbaar voor." Voor ons is dit een goede plek om mee te beginnen. Wij beschikken over een goede wegligging en hopelijk kunnen wij dit zo houden."

Indycar tijden

Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet