Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
DTM

DTM: Audi maakt samenstelling teams voor 2017 bekend

170209 DTM rijderskader Audi
Mattias Ekström combineert het seizoen in de DTM met de titelverdediging in het WK Rallycross

Voordat de drie fabrikanten in de DTM later deze maand, om precies te zijn van 20 tot en met 24 februari, op het Autodromo Internacional do Algarve in Portimão voor het eerst dit jaar gezamenlijk testen, maakte Audi als laatste van de drie nu ook de verdeling van zijn zes coureurs over de drie teams bekend. Waar BMW al sinds de terugkeer van het merk in de DTM in 2012 volgens het concept met teams van elk twee rijders werkte, is dit bij Audi voor het eerst nu ook het geval. Bij de Audi-teams Phoenix en Rosberg reden ook de afgelopen jaren altijd twee coureurs, maar het Abt-team had altijd meer ijzers in het vuur. Nu het aantal rijders per merk is gereduceerd van acht naar zes, moet ook de renstal uit Kempten het, net als alle anderen, met twee coureurs doen.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: PR

Voor het Audi Sport Team Abt Sportsline, zoals de officiële aanduiding van het team luidt, komen de Zweed Mattias Ekström en de Zwitser Nico Müller in actie. Ekström combineert ook dit jaar zijn deelname aan de DTM met een volledig seizoen in het WK Rallycross, waarin hij zijn vorig jaar behaalde wereldtitel verdedigt. Met zijn 38 jaar is Ekström de oudste rijder in de serie, met 177 gereden races sinds 2001 heeft hij ook de meeste DTM-ervaring van het hele veld. Müller is sinds 2014 in de DTM actief en behaalde afgelopen seizoen op de Norisring in Neurenberg zijn eerste overwinning.

Het Audi Sport Team Phoenix kende vorig jaar met Timo Scheider en Mike Rockenfeller een belabberd seizoen. Tot en met het vijfde weekeinde van het seizoen op Zandvoort reden de twee coureurs samen het schamele totaal van zes punten bij elkaar. Daarna ging het iets beter, met de vierde plaats van Rockenfeller in de eerste race op de Hungaroring als uitschieter, maar als geheel was het resultaat niet om blij van te worden. Zoals bekend kreeg Scheider de wacht aangezegd, Rockenfeller dacht een tijdlang na over de overstap naar het LMP1-programma, maar die weg bleek bij Audi geen optie meer. Zo blijft Rockenfeller bij het team uit de Eifel aan boord en krijgt een nieuwe teamgenoot in de persoon van de Fransman Loïc Duval, die vanuit de LMP1-gelederen bij Audi komt.

Het Audi Sport Team Rosberg tenslotte komt met de Brit Jamie Green en de Duitser René Rast in actie. Green begint aan zijn twaalfde seizoen in de DTM en zijn vierde met Audi en wacht nog steeds op zijn eerste titel, nadat het vorig jaar opnieuw niet lukte. Rast kwam afgelopen seizoen twee keer goed uit de verf als vervanger, voor de geblesseerde Adrien Tambay op Zandvoort en voor de vanwege het WK Rallycross verhinderde Mattias Ekström tijdens de finale op Hockenheim, en werd beloond met een vaste rijdersplaats voor dit seizoen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet