Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
VLN

VLN: Timo Scheider met BMW naar 24U Nürburgring. Catsburg eveneens van de partij

Oud DTM kampioen Timo Scheider(2008/2009) vorig jaar door Audi op weinig elegante aan de kant geschoven heeft inmiddels in de World Rallyecross onderdak gevonden. Naast zijn activiteiten in de WRX komt Scheider dit jaar ook voor BMW in 24U Nürburgring uit. Zo maakte het Beierse merk vanochtend bekend. Ook Nick Catsburg is in de line-up opgenomen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's BMW/Willem J. Staat

Scheider
Timo Scheider vond verrassend onderdak bij BMW voor de 24U.


Timo Scheider met BMW naar 24U Nürburgring. Ook Catsburg van de partij
Nog maar 100 dagen tot aan 24U Nürburgring, de klassieke Eifelmarathon die tijdens het weekend van 27/28 mei plaatsvindt. Vanmorgen maakte BMW haar rijders bekend. DTM kampioen Marco Wittmann(D), Maxime Martin(B), Agusto Farfus(BR) en Tom Blomqvist(GB) hebben allen eerder succesvol op de Nordschleife gereden. Farfus maakte in 2010 met de BMW M3 GT2 deel uit van de winnende combinatie. Oud DTM kampioen Bruno Spengler verzamelde vorig jaar in de VLN de nodige Nordschleife ervaringen en komt nu voor het eerst in de 24U uit.

Vanuit het IMSA Weathertech kampioenschap komen Martin Tomczyk(D), Alexander Sims(GB) en John Edwards(USA) de BMW gelederen verstevigen. Hetzelfde geldt voor Kuno Wittmer en Nick Catsburg die afgelopen november de BMW kleuren op Macau in de M6 GT3 verdedigde. Verder heeft men bij BMW de beschikking over Richard Westbrook(GB), Markus Paltalla(SF), Jens Klingmann(D) en Jesse Krohn(SF).

Rowe 2016
Rowe Racing verzamelde in 2016 al veel ervaring in de VLN en de 24U

Tevens nodigde men bij BMW een aantal nieuwe gezichten voor het evenement uit. De meest opvallende is natuurlijk oud DTM-coureur Timo Scheider die verrassend in de line-up van het merk werd opgenomen. Ook ex-Audi VLN specialist Marc Basseng komt verrassend genoeg voor BMW uit. Naast Scheider en Basseng werden de Britten Tom Onslow Cole en Alex Lynn eveneens aan de line-up toegevoegd. Voor Lynn betekent het zijn eerste 24 Uurswedstrijd en werd in 2014 al eens eerder voor de BMW Young Driver Test uitgenodigd.

BMW Motorsport directeur Jens Marquardt: "Wij kijken er naar uit. Voor ons betekent dit altijd een bijzonder weekend. In de geschiedenis van BMW speelt dit iconische evenement een belangrijke rol. Tot nu toe hebben wij hier 19 overwinningen behaald. Na ons debuut met de BMW M6 GT3 willen wij dit jaar wat hoger eindigen. Om hierin te slagen heb je ervaren teams en snelle rijders nodig. En die schrijven we beide dit jaar in. Dit is misschien de meest excellente line-up ooit op de Nürburgring en ik heb er alle vertrouwen in dat we de fans op de Nordschleife een goede show zullen gaan bieden."

Schuberth
Schuberth verrichtte veel ontwikkelingswerk voorafgaande aan 2016. Een taak die nu een beetje door Schnitzer werd overgenomen.

Schuberth Motorsport, ROWE Racing zullen elk twee M6 GT3's aan de start brengen evenals BMW Team Schnitzer dat de wedstrijd vijfmaal op haar naam wist te schrijven. De voorbereidingen voor 24U Nürburgring beginnen als op 25 maart a.s. met de eerste VLN wedstrijd op de Nordschleife.

Commentaren van de rijders
Marco Wittmann: "Als rijder ben je gebrand op 24U Nürburgring. Het is een hoogtepunt, een prachtig autosportfestival. Iedereen wil er deel vanuit maken. Waarschijnlijk het beste circuit ter wereld. In 2016 was onze snelheid gewoon goed. Voor deze wedstrijd ben ik erg optimistisch. De fans zijn uniek. Buiten de Nordschleife kun je deze sfeer nergens anders vinden."

Timo Scheider: " Ik ben bijzonder verheugd dat BMW mij deze kans gegeven heeft. Mijn verwachtingen om mijzelf in een nieuw hoofdstuk met een nieuw merk te bewijzen zijn groot. Het past precies dat 24U Nürburgring mijn eerste belangrijkste wedstrijd is. De Nordschleife is uniek en ik ben ontzettend dankbaar dat BMW mij deze kans gegeven heeft. Naar alles van wat er nu op mijn weg komt, daar kijk ik naar uit."

Jörg Müller: "24U Nürburgring. Daar kijk je naar uit. Al meer dan 20 jaar ben ik BMW fabrieksrijder en ik heb ontelbare wedstrijden voor het merk op de Nordschleife gereden. In de meeste gevallen waren wij erg succesvol. De 24U heb ik tweemaal gewonnen. Je droomt natuurlijk van een hattrick. Maar de Groene Hel heeft zo zijn eigen regels. We gaan in ieder geval hard aan het werk om aan de kop van de grid de strijd uit te vechten."

Nordschleife
BMW en de Nordschleife horen bij elkaar.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet