Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
FIA Benelux Rally Trophy

Rally: Internationale allure voor Nederlandse rally’s

De Zuiderzeerally en GTC Rally mogen zich dit jaar verheugen op internationale interesse. Beide wedstrijden maken deel uit van de gloednieuwe FIA Benelux Rally Trophy.

Tekst: Steven van Veenendaal

Benelux trophy logo

De FIA Benelux Rally Trophy is een officieel FIA kampioenschap dat onderdeel uitmaakt van de European Rally Trophy (ERT). De ERT geldt als opstap naar haar grote broer, het European Rally Championship, en biedt deelnemers de kans om internationale ervaring op te doen in nabij gelegen landen. De ERT bestaat uit acht regionale kampioenschappen, de top drie van ieder kampioenschap mag uiteindelijk in de grote seizoensfinale uitmaken wie de beste is.

De Benelux Rally Trophy is een nieuwe toevoeging aan de ERT en vervangt de Scandinavian Rally Trophy. Naast de twee Nederlandse wedstrijden staan de Duitse Rally Sullinger Land, de Belgische Ypres Rally en de Rally Denmark op de kalender. Gezien de kalender is het kampioenschap een zeer interessante mogelijkheid voor Nederlanders die van plan zijn het ONRK te gaan rijden. De Zuiderzeerally, GTC Rally en Rally Sullinger Land staan immers al op die kalender, en door twee mooie buitenlandse wedstrijden toe te voegen maakt men kans op een officiële internationale FIA titel, niet slecht voor het palmares.

Het kampioenschap staat open voor auto's in vier klassen: ERT, ERT 2, ERT 3 en ERT Junior.
- ERT: R5 en S2000 auto's.
- ERT 2: Groep N auto's
- ERT 3: 2WD Groep R, Groep A en Groep N, Super 1600 en Groep A Kit cars,
- ERT Junior: Deelnemers geboren op of na 1 januari 1990.

De Benelux Rally Trophy biedt ambitieuze deelnemers de mogelijkheid om op (relatief) goedkope wijze internationale ervaring op te doen en zich te meten met buitenlandse tegenstand. Het pakket wordt op een bijzonder laagdrempelige manier aangeboden, zo is het niet noodzakelijk om in te schrijven voor de trophy (iedere finisher in een in aanmerking komende auto scoort automatisch punten voor de trophy) en is deelname aan de trophy bovendien kosteloos. Buitenlandse deelnemers krijgen tot slot korting op het inschrijfgeld van de meetellende wedstrijden.

Kalender FIA Benelux Rally Trophy:
- 17-18 Maart: Zuiderzeerally (NL)
- 4-6 Mei: Rally Sulingerland (D)
- 23-24 Juni: Kenotek Ypres Rally (B)
- 7-9 Juli: GTC Rally (NL)
- 4-5 November: Rally Denmark (DK).
- Finale FIA European Rally Trophy, nader te bepalen, alleen open voor top drie FIA Benelux Rally Trophy.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet