Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Formule 3

GP3: Steijn Schothorst verlengt GP3-verblijf bij Arden

 SLB3015

Steijn Schothorst is ook in 2017 in de GP3 actief. De Huizenaar tekende vandaag voor het team van Arden. Daarmee is hij voorlopig de enige Nederlander die is bevestigd in de vier formuleklassen onder de Formule 1.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: GP3 Series

De overeenkomst tussen Schothorst en Arden kwam tot stand na een succesvolle eindejaarstest op het circuit van Yas Marina. "We hadden een hele goede test met Arden in Abu Dhabi", vertelt Schothorst tegen AUTOSPORT.NL. "Daarna hadden we een goed gevoel over elkaar en veel vertrouwen in elkaars kwaliteiten. Vervolgens kwam vrij snel een goede deal tot stand."

In 2016 kwam Schothorst uit voor Campos, waarmee hij 13e in het kampioenschap eindigde. Een vijfde plaats was zijn beste resultaat. Giedo van der Garde trad het seizoen op als coach van Schothorst en zal dat komend jaar opnieuw doen, zo bevestigt Schothorst.

 X0W2524

Arden won vorig jaar geregeld races met Jack Aitken en Jake Dennis. Daarom heeft Schothorst voor dit jaar hogere ambities dan in 2016. "Top 5 lijkt me een realistisch resultaat", zo stelt hij.

Schothorst is de eerste Nederlander die is bevestigd in de vier formuleklassen onder de Formule 1: GP2, Formule V8 3.5, GP3 en F3. Of er nog veel zullen volgen, is de vraag. Mogelijk voegt alleen Beitske Visser zich nog bij Schothorst, en is het wachten op de verdere doorbraak van Richard Verschoor en Jarno Opmeer.

Teamgenoten van Schothorst worden Niko Kari en Leonardo Pulcini. In de GP3 zijn verder alleen nog Nirei Fukuzumi, George Russell (beiden ART), Kevin Jörg (Trident), Julien Falchero (Campos) en Alessio Lorandi (Jenzer) officieel als coureurs bekendgemaakt, maar de overige aankondigingen zullen nu snel volgen.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet