Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
V8 Supercars

V8 Supercars: New Look Team Penske in Melbourne gepresenteerd

DJR Team Penske staat voor komend seizoen in het Supercarkampioenschap officieel ingeschreven als het Shell V Power Racing Team dat gisteren officieel in Melbourne gepresenteerd werd.

Tekst Willem J. Staat
Foto's DJR Team Penske

2017 Coulthard
Fabian Coulthard met de Shell V-Power Racing Ford. De naam DJR Team Penske komt in 2017 niet meer op de inschrijvingslijsten voor.


New Look Team Penske in Melbourne gepresenteerd
DJR Team Penske heet voortaan het Shell V Power Racing Team. Eerder werd al bekend gemaakt dat Shell in een meerjarige deal hiervoor de rechten met DJR Team Penske verworven heeft. Voor het 2017 Virgin Australia Supercars Championship worden staan de auto's officieel ingeschreven als Shell V Power Fords.

De deal met Shell heeft voor Dick Johnson en Team Penske een bijzondere betekenis want het seizoen 2017 betekent een 50 jarige samenwerking tussen Dick Johnson en Shell. Tevens kan men bij Team Penske in de USA op een langdurige samenwerking met Shell terugblikken.

Dan Ridgeway van teampartner Viva Energy: "Met DJR Team Penske beschikten wij al over een langdurig partnership. Maar onze betrokkenheid bij het Shell V Power merk geeft ons kansen voor nieuwe en innovatieve programma's bij de meer dan 920 service stations in dit land. Wij streven ernaar om met onze brandstoffen efficiëntie en prestaties te leveren. Via onze technische alliantie met DJR Team Penske hebben wij substantiële verbeteringen geleverd.

Enduro
V8 Supercarlegende Dick Johnson met de Enduro combinaties. Vlnr. Alexandre Premat, Scott McLaughlin, Dick Johnson, Fabian Coulthard en Tony D'Alberto. Mooi om te zien dat McLaughlin zijn oude GRM Volvo teamgenoot Premat bij het team binnen wist te loodsen.

Shell heeft een lange traditie op de circuits. Deze kennis werd overgedragen in hoge kwaliteitsproducten. Het Shell V Power Racing Team staat hierin vooraan.Het Shell kleurenschema staat eigenlijk synoniem voor het aan in Queensland gebaseerde team. Scott McLaughlin: " In mijn jeugd zag ik Dick Johnson en Shell al als één van de beste relaties binnen de sport. Het is fantastisch dat ik nu deel kan uitmaken van het team dat eigendom is van Dick Johnson en Roger Penske. Ik verwacht van het team grote dingen en kan nauwelijks wachten om met de No 17 Shell V Power Ford tijdens de Clipsal 500 in Adelaide aan de start te staan.

Fabian Coulthard komt voor het tweede achtereenvolgende jaar voor het team uit. Fabian Coulthard: "Vorig jaar reed ik in de Clipsal 500 voor de allereerste maal voor DJR Team Penske. De respons van de fans was buitengewoon. Het is een erg sterke relatie en ik ben ervan overtuigd dat Scott en ik voor het team nog meer progressie zullen boeken." De Clipsal 500 vindt tijdens het weekend van 3-5 maart plaats.

McLaughlin Coulthard
McLaughlin en Coulthard moeten als titelkandidaten zeker in 2017 niet onderschat worden.
Reacties
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet