Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Diversen

Div: Moeilijk weekend voor KTF-talent Richard Verschoor in Taupo

verschoor taupo 01

Het vierde weekend van de Castrol Toyota Racing Series heeft voor KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor niet het gehoopte resultaat opgeleverd. "We misten gewoon de snelheid. Dit moeten we snel vergeten en er van leren. Ik kijk uit naar de finale van volgende week", aldus een op revanche beluste Verschoor. Door uitstekend verdedigend rijden wist de 16-jarige KTF Red Bull Junior de schade met een zesde, zevende en achtste plaats te beperken en gaat nu de laatste ronde van de titelstrijd in als nummer twee op een overbrugbare achterstand van de leider.


Tekst: Aangeleverd bericht
Foto's: Bruce Jenkins

Na zijn serie podiumplaatsen in de eerste drie ronden van de Castrol Toyota Racing Series begon KNAF Talent First-autorensporttalent Richard Verschoor met een voorsprong van 22 punten als nummer één in de tussenstand aan de wedstrijden op het Bruce McLaren Motorsport Park in Taupo. Al snel werd echter duidelijk dat het een moeilijk weekend zou gaan worden voor de 16-jarige KTF Red Bull Junior. In de kwalificatie kwam de rijder van Giles Motorsport snelheid tekort en hoewel Verschoor de snelste rijder van zijn team was, bleef hij toch steken op een zevende respectievelijk achtste plaats.

verschoor taupo 02

Na een achtste plaats in de eerste race, wist Verschoor in de tweede wedstrijd een paar posities te winnen en legde beslag op plaats zes. De derde en laatste wedstrijd van het Taupo-weekend leverde een fraaie strijd op waarbij Verschoor aantoonde niet alleen over aanvallende, maar ook uitstekende verdedigende kwaliteiten te beschikken. Hoewel zijn auto bijna een seconde per ronde tekort kwam op de aandringende concurrentie, wist de jonge KTF Red Bull Junior zijn positie bijna twintig ronden lang te verdedigen en passeerde als zevende de finish. "Ik heb nog nooit zo'n moeilijke race gereden. Het was constant verdedigen om mijn plek te behouden", blikte de inwoner van Benschop op de derde race terug. "Waar het precies aan heeft gelegen, weten we niet, maar de snelheid was er niet dit weekend. We hebben er alles aan gedaan en dit was het hoogst haalbare, meer zat er niet in. Of het de auto was, of ik, of een gebrek aan ervaring, geen idee. Zoiets kan een keer gebeuren en daar moet je van leren. Een weekend om snel te vergeten en een goede reden om extra uit te kijken naar de finale van volgende week", aldus een strijdvaardige Verschoor.

verschoor taupo 04

De vijfde en laatste ronde van de Castrol Toyota Racing Series wordt volgend weekend verreden op het circuit van Manfeild. Ook dan staan er weer drie races op het programma. Verschoor staat in de tussenstand nu op een tweede plaats, 27 punten achter de leider en vier punten voor de nummer drie. Winst in een wedstrijd levert 75 punten op en dus belooft het een spannende ontknoping te worden waarbij nog van alles mogelijk is.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet