IndyCar

Indycar: Mikhail Aleshin terug in Indycar bij Schmidt Peterson Motorsports

Even leek het erop dat de 29-jarige Rus Mikhail Aleshin niet in Indycar zou terugkeren. Onderhandelingen met Carlin Motorsport liepen stuk. Gisteren werd in Moskou bekend gemaakt dat Aleshin met de No 7 Dallara Honda met steun van SMP terugkeert.

Tekst Willem J. Staat
Foto's: Indycar

2017 Aleshin 1
Aleshin keert terug op het oude nest nadat de onderhandelingen met Trevor Carlin stukgelopen waren.


Mikhail Aleshin terug in Indycar bij Schmidt Peterson Motorsports
In 2014 en 2016 werkte Aleshin bij het team van Schmidt Peterson Motorsports een volledig seizoen af en reed in ook in 2015 de seizoensfinale. Aleshin wordt opnieuw de teamgenoot van de Canadees James Hinchcliffe.

Mikhail Aleshin: " Dankzij het SMP raceprogramma en ons Amerikaanse Team Schmidt Peterson Motorsports ga ik dit seizoen in Indycar voor nog betere resultaten vechten. Met de Russische vlag op mijn auto met James en de Schmidt Peterson Motorsports crew ga ik voor nog meer poles en hopelijk overwinningen in 2017 pushen."

Vooral in de tweede seizoenshelft was Aleshin in 2016 erg sterk. Hij pakte de pole op Pocono en reed daar 87 ronden aan de leiding en finishte als tweede. Op Iowa eindigde hij als vijfde en in Toronto als zesde. Een incident in de pits op Mid Ohio kostte hem duidelijk de overwinning."

Sam Schmidt: "Wij zijn erg verheugd om Mikhail weer bij ons terug te hebben. Wij weten dat hij in staat is om te winnen en voor het kampioenschap kan gaan. Voor ons betekent dit continuïteit met onze rijders, teamleden en de engineers. Een kritiek punt om succes te kunnen behalen."

2017 Aleshin 2
Aleshin wil bij SMP voor de overwinning en de titel gaan.

Reacties

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet