Diversen

GT: Alexandre Premat en Wolfgang Reip brengen ervaring en passie naar EGT

De EGT-series maakte de Fransman Alexandre Premat en de Belg Wolfgang Reip als laatste nieuwkomers bekend. Het zijn de 16e en 17e coureurs die door de organisatie bevestigd werden. De voormalige Endurance kampioenen brengen een schat aan ervaring naar het nieuwe kampioenschap mee.

Tekst: Willem J. Staat
Foto: EGT

WOLFGANGYALEXANDRE


Alexandre Premat en Wolfgang Reip brengen ervaring en passie naar EGT
Naast Tom Coronel, Jeroen Bleekemolen, Oliver Webb, Tom Onslow-Cole, Olivier Lombard en Emma Kimilainen werden Alexandre en Wolfgang Reip resp. als 16 en 17e coureur in het "Licht tijdperk" bevestigd.

De 34-jarige Premat beschikt over 17 jaar ervaring en versloeg in 2004 zowel Lewis Hamilton als Nico Rosberg in de F3 GP van Macau. Won 2005/2006 in A1 GP de titel voor Frankrijk, won in 2008 de European Le Mans Series voor Audi. Vorig jaar won hij samen met Shane van Gisbergen de Pirtek Endurance Cup in de V8 Supercars. Eerder vandaag tekende Premat een meerjarig contract met DJR Team Penske. Tevens is Premat nauw betrokken bij het ontwikkelingsprogramma van de Formule E en het elektrisch racen in zijn geheel.

Alexandre Premat: "Ik ben erg verheugd om in het EGT Kampioenschap te mogen racen. Voor mij is dit gewoon perfect om hiervan deel uit te mogen maken. Ik beschik over enorm veel kennis van elektrische racewagens omdat ik voor verschillende bedrijven nogal wat auto's ontwikkeld heb. EGT gaat een spannend kampioenschap worden en ik kan dan ook nauwelijks wachten om achter het stuur van de Tesla Model S plaats te nemen."

De uit België afkomstige Wolfgang Reip (30) is het product van de Sony Playstation GT Academy waarin hij 830.000 tegenstanders versloeg en in 2012 een fabriekszitje bij Nissan verwierf. In de GT/Endurance wereld wist Reip snel zijn naam te vestigen door in 2015 zowel de 12U van Bathurst als de Blancpain Endurance titel te winnen. In 2014 was hij de eerste coureur die op Le Mans een volledig elektrische ronde liet klokken. En was daarmee sneller dan de GTE auto's.

Wolfgang Reip: "Mijn twee grootste passies zijn racen en alternatieven voor brandstoffen. Ik wist dan ook direct dat ik van het EGT kampioenschap deel wilde gaan uitmaken. De organisatie is ambitieus en denkt ver vooruit. Ik ben ervan overtuigd dat dit een spannend kampioenschap op de beste Europese circuits gaat worden. Inmiddels heb ik gezien hoe snel de Tesla Model S is. Na die allereerste elektrische ronde op Le Mans kijk ik nu al uit naar het allereerste EGT kampioenschap."

Mark Gemmell van EGT: "Fantastisch om Wolfgang en Alexandre aan boord te hebben. Zeker omdat zij de waarden van onze milieu integriteit delen. Wolfgang's belangstelling voor alternatieven, gecombineerd met zijn talent, maakt hem voor ons de geschikte kandidaat. Alexandre heeft enorm veel ervaring en is op dit terrein één van de beste rijders ter wereld. Zeker een coureur om dit seizoen naar uit te kijken."

Reacties

  • 0
  • 0
   
  Dirk 31 januari 2017 16:02

  Leuk al die aankondigingen van high profile coureurs, maar is er überhaupt al een kalender bekend? En worden de auto's ingezet door privé teams of door de organisatie?

  • 0
  • 0
   
  Willem J. Staat 31 januari 2017 16:33

  Circuits zijn bekend. Exacte data nog niet, want er wordt nog steeds in kalenders geschoven, evenals bij andere kampioenschappen overigens.

Reageer anoniem op dit bericht

Je reageert anoniem op dit bericht. Onderaan deze pagina kun je inloggen op Autosport.nl (of een account aanmaken) zodat je onder je eigen naam kunt reageren. Je kunt dan ook een eigen avatar gebruiken en je hebt direct toegang tot het Autosport.nl-forum.

Door te reageren ga je akkoord met onze voorwaarden.

Login om onder jouw naam te reageren

Registreren
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet