Porsche Carrera Cup Benelux

Porsche GT3 Cup Challenge Benelux kijkt uit naar seizoen 2017

pgccb 2017 tot

Afgelopen zaterdag vond de officiële prijsuitreiking van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2016 plaats. In Club Versuz te Hasselt mocht Dylan Derdaele (Belgium Racing) de beker voor algemeen kampioen in ontvangst nemen. Roger Grouwels (Race Art) en de Fransman Alexandre Jouannem (DVB Racing) werden respectievelijk 2de en 3de. In de AM klasse mocht Roger Grouwels zich kampioen noemen, gevolgd door Jurgen Van Hover (Speedlover) en Pierre Piron (Mediacom).

Tekst: Aangeleverd bericht
Fotografie: PR

porsche gccb


In de nieuw ingevoerde 997 trophy, gingen de eerste drie plaatsen respectievelijk naar Cenk Ceyisakar, Cengiz Oguzhan en Yadel Oskan, die alle drie aan de start kwamen bij Go Motorsport by DVB Racing.

pgccb severine

Operations manager Severine Ulenaers blikte er ook voorruit op het nieuwe seizoen en dat ziet er veelbelovend uit. "De eerste race van de Porsche GT3Cup Challenge Benelux vindt plaats tijdens het FIA World Endurance Championship (WEC) in Spa-Francorchamps. In dit 5de seizoen van de Cup mogen we trots stellen dat we al vanaf het prille begin aanwezig zijn tijdens dit internationale event. Verder staan ook Zandvoort, Le Mans, Barcelona en 'thuiscircuit' Zolder op de kalender. Tijdens de Familie Racedagen in Zandvoort (20 & 21 mei) zal ook Max Verstappen enkele demo's komen rijden voor de ongetwijfeld overvolle tribunes. De succesvolle samenwerking met de Carrera Cup Frankrijk wordt behouden. Dit resulteert in een race in het voorprogramma van de legendarische 24 uren van Le Mans, waar ook de Carrera Cup Groot Brittannië het Porsche-veld komen versterken."

pgccb versuz

Nieuw is ook het Junior Programma Benelux, waarin jong talent extra ondersteuning krijgt. Een Porsche Junior Ambassador, een door Porsche AG aangestelde professionele piloot, zal zich bezig houden met de coaching, begeleiding en omkadering van de jonge wolven. Na het afleggen van een aantal proeven aan het einde van het seizoen, wordt uit deze scholarship dan een Benelux Junior gekozen die een jaar lang op financiële en logistieke ondersteuning kan rekenen. Deze junior zal trouwens ook voorgedragen worden voor het gelijknamige programma van Porsche AG.

pgccb 2017

Met al 15 vaste inschrijvingen, waaronder een aantal nieuwe namen en jonge A-rijders, is de competitie alvast verzekerd! Ook in 2018 wordt de continuïteit van de Cup gegarandeerd. De eerste bestellingen voor de nieuwe generatie Porsche 991 GT3 Cup wagens werden al geplaatst.
Afspraak op 6 april op het Circuit van Spa-Francorchamps voor de officiële testdag!

pgccb versuz2

In de marge van deze prijsuitreiking werd ook een nieuwe partner voorgesteld; Petrolhead Days. Hans Van de Ven, driving force achter dit nieuwe concept licht toe: "In 2017 organiseren we 10 Petrolhead Days op de circuits van Zolder en Spa-Francorchamps. Op deze dagen kunnen eigenaars van snelle super cars en exclusieve classic cars zich zonder geluidsbeperking uitleven op het circuit. Al dan niet onder begeleiding van professionele instructeurs. Kers op de taart is de Petrolhead Sunday op zondag 10 september, waar ook de paddock gevuld zal staan met allerlei lekkers..

Kalender Porsche GT3 Cup Challenge Benelux:
4 – 6 mei Spa-Francorchamps - FIA WEC
20 – 21 mei Zandvoort – Familie Racedagen
14 – 17 juni Le Mans - 24 Hours of Le Mans
1 – 2 juli Zandvoort – Porsche Racing Days
16 - 17 sept Zolder – FIA Truck Grand Prix
29 Sept – 1 okt Barcelona – Blancpain GT Series
www.gt3cupchallengebenelux.com

Kalender Petrolhead Days:
9 maart Circuit Zolder
6 april Spa-Francorchamps
13 april Circuit Zolder
4 mei Circuit Zolder
29 juni Circuit Zolder
10 augustus Circuit Zolder
10 & 14 september Circuit Zolder
12 oktober Circuit Zolder
2 november Circuit Zolder
www.petrolheaddays.com
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet